LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de Dünya Sineması konuşuldu

LAܒde Dünya Sineması konuşuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) dekanları, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri tarafından "Bilimciler Konuşuyor" başlığı altında her Salı günü gerçekleşen seminerler kapsamında bu hafta İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Kalkan, "Dünya Sineması" konulu sunum gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 07/03/15 12:37
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde Dünya Sineması konuşuldu
A- A A+
Dünya Sineması, önemli sinema akımları, bu akımların etkileri ve yansımaları üzerinde bilgi veren Kalkan, sinemanın insan hayatında yaşanan değişimlerde büyük etkisi olduğunu söyledi.
Dünya Sineması'nı üç bölümde ele alan Kalkan, ilk olarak "Yeni Gerçekçi İtalyan Sineması", "İngiliz Bağımsız Sineması" ve son olarak da "Fransız Yeni Dalga Sineması" hakkında bilgiler verdi ve akımlar ile ilgili ilginç kısa görsel ve işitsel video gösterimleri sundu. Bu üç akım içerisinde Dünya Sineması'nı en çok etkileyen akımın Fransız Yeni Dalga Sineması olduğunu söyleyen Kalkan, bu akımla birlikte dünya sinemasına yeni bakış açılarının kazandırıldığını ve sinemada farklı konuların da işlenmeye başlandığını belirtti.
Kalkan son olarak, sinema dönemlerine bakıldığında bu üç akımın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu akımların birbirine bağlı olarak geliştiğini ve Dünya Sineması'nı büyük oranda etkilediğini söyledi. Seminer sonunda Kalkan, katılımcıların sorularını Türk ve Dünya Sinaması'ndan örnekler vererek cevaplandırdı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.