LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Akademisyeni Sayılır'ın araştırması yayımlandı

LAÜ Akademisyeni Sayılır’ın araştırması yayımlandı

Sayılır, "Yedi-Onbir Yaş Aile Eğitim Programının Annelerin Genel Ebeveynlik Yetkinlik Düzeylerine Etkisi"ni inceledi.

Yayın Tarihi: 17/03/15 17:45
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Akademisyeni Sayılır’ın araştırması yayımlandı
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Anıl Sayılır ve Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Kaya'nın "Yedi-Onbir Yaş Aile Eğitim Programının Annelerin Genel Ebeveynlik Yetkinlik Düzeylerine Etkisi" başlıklı makaleleri "International Journal of New Trends in Arts, Sports &Science Education" dergisinin 2015 sayısında yer aldı.

Makale hakkında bilgi veren Sayılır, araştırma amacının 7-11 yaş arası çocuğu olan ebeveynlere uygulanan Aile Eğitim Programı'nın ebeveyn yetkinlik düzeylerinde anlamlı bir fark yaratıp yaratmadığının incelenmesi olduğunu belirtti. Araştırma evreninin Güzelyurt bölgesindeki ebeveynler olduğunu söyleyen Sayılır, araştırma ölçeğinin geliştirilme aşamasında 7-11 yaş çocuğa sahip 129 anne ve babanın uygulamaya dahil olduğunu dile getirdi.

Sayılır, araştırma sonucunda 7-11 yaş aile eğitim programının annelerin genel ebeveynlik yetkinlik düzeylerini artırdığını ve programa katılan annelerin, çocukların akademik gelişimi, çocukla etkili iletişim, çocuğun bedensel ve cinsel gelişimi ile güvenli çevre oluşturma gibi boyutları olan genel ebeveynlik yetkinlik düzeylerinde olumlu yönde gelişme sağlandığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.