LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Beden Dili" konulu seminer düzenlendi

LAÜ'de "Beden Dili" konulu seminer düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi Televizyonu (LAÜ TV) tarafından "Beden Dili" konulu eğitim semineri düzenlendi. LAÜ Sinema Salonu'nda iki oturumda gerçekleştirilen seminere, eğitmen Murat Yılmaz katıldı.

Yayın Tarihi: 05/04/15 11:53
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de "Beden Dili" konulu seminer düzenlendi
A- A A+

Yılmaz seminerde beden dili öğeleri; yüz, eller, kollar ve bacak hareketleri, göz iletişimi, duruş biçimi, kişiler arasındaki mesafe konuları üzerinde durdu.

Seminerde, beden dilinin çok geniş ve çok derin bir konu olduğunu belirten Yılmaz görsel ve canlandırma yoluyla konuyu öğrencilere anlattı.

İnsanların birbirlerine mesajları söz, ses ve beden dili kanalları aracılığıyla ilettiklerini ifade eden Yılmaz, mesajların sözle %7, sesle %38 ve beden diliyle ise %55 gibi yüksek bir oranla iletildiğini söyledi.

Beden dilinin, insanın çevresine karşı olan bakışını değiştirdiğini dile getiren Yılmaz, kişilerin hareketlerine dikkat etmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Yılmaz ayrıca seminerde yanlış yapılan hareketlerden örnekler vererek öğrencilere beden dilinin etkili kullanılması hakkında da uygulamalar yaptırdı.

Yılmaz, iletişimde sözler kadar beden dilinin de etkili olduğunu ifade ederek beden dilini etkili kullanabilmek için aşırı göz temasında bulunmak, sürekli sabit durmak, duvara veya masaya yaslanmak, saat ya da yüzle oynamak, konuşurken başı geriye atmak, saçları geriye atmak gibi davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.