LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğrencileri vaka canlandırmaları yaptılar

LAÜ öğrencileri vaka canlandırmaları yaptılar

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Trafik'te İlk Yardım-Vaka Canlandırmaları ve Uygulamaları" konulu farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 27/06/15 15:51
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğrencileri vaka canlandırmaları yaptılar
A- A A+

Öğrenciler, trafik kazalarında ilk yardımı içeren temsili vaka canlandırmaları yaparak ilk yardımın önemine dikkat çektiler.

Etkinlik öncesi konuşma yapan LAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özhan Öztuğ, trafik kazalarında ilk yardımın önemine dikkat çekmek için ilk ve acil yardım bilgilendirme standının kurulduğunu söyleyerek farkındalık yaratmanın ve eğitimin önemine işaret etti.

Konuşmanın ardından İlk ve Acil Yardım Bölümü Öğretim Görevlisi Hacer Gönül Demir'de 112 Acil ile ilgili yapılması gerekenler hakkında kısa bir bilgi verdi.

Demir: 112 Acil riskli vakalar yaşandığı zaman aranmalı

Toplumda ilk yardım konusunun daha iyi anlaşılması ve bu farkındalığı yaratmak amacıyla, bu tür görsel uygulamaları yaptıklarını belirten Demir, 112 Acil servisinin ilk olarak kalp krizi, şeker hastalığı komaları, nefes darlığı, boğulmalar, zehirlenmeler, kazalar, bilinç kaybı ve felç, ani gelişen durdurulamayan kanamalar, intihar, yüksekten düşme, darp ve yaralanmalar gibi riskli vakaların yaşandığı zaman aranması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, teorik olarak derslerde öğrenmiş oldukları bilgilerin alanda uygulamalı olarak nasıl yapıldığını yaşanan 3 farklı vakayı canlandırmalı örnekler yaparak öğrenme fırsatı buldular.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.