TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Eko Turizm ve Turistik Pansiyon Seyahat Kooperatifi kuruldu

Eko Turizm ve Turistik Pansiyon Seyahat Kooperatifi kuruldu

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı öncülüğünde "Eko Turizm ve Turistik Pansiyon Seyahat Kooperatifi" kuruldu.

Yayın Tarihi: 12/09/14 12:15
okuma süresi: 2 dak.
Eko Turizm ve Turistik Pansiyon Seyahat Kooperatifi kuruldu
A- A A+

Oluşturulan kooperatif ile ülkemizde faaliyet gösteren Eko Turizm İşletmeleri ve turistik pansiyonların pazarlanması, turistik işletmelerin finans ihtiyaçlarının karşılanması, ulaşımların sağlanması, lojistik ihtiyaçların giderilmesi ve turizme yönelik yöresel el sanatlarının geliştirilip pazarlanması amaçlanıyor.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi Gaziveran'da bulunan Çiftlik Evi'nde dün Eko Turizm işletmecileri, sivil toplum örgütleri, el sanatı üreticileri, belediye yetkilileri ve bölge muhtarlarıyla bir araya gelerek kooperatifin sağlayacağı faydalar konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kooperatifin kurulması ile ilk olarak doğu bölgesinde faaliyet gösteren bir çok Eko turizm işletmecileri üyelik gerekliliklerini yerine getirerek kooperatife üye oldular.

Batı bölgesinde hizmet veren Eko turizm işletmecilerinin de kooperatife katılımlarını sağlamak amacı ile dün gerçekleştirilen toplantı oldukça yararlı geçti.

Toplantıya katılanlara kooperatifin kuruluş amacı ve ilkeleri ile ilgili genel bilgiler ve bunun sonucundaki kazanımlar ile ilgili bilgiler aktaran Hüdaverdi, kooperatif üyelerine Bakanlık tarafından sağlanacak lojistik destek konularında da açıklamalar da bulundu. Üyelerin eğitim ulaşım ve sertifikalandırılma konularında Bakanlıktan destek göreceğini de vurgulayan Hüdaverdi, ileriki aşamalarda sertifikalı ürünlerin satışı ve pazarlanmasınında gerçekleşeceğini söyledi.

Hüdaverdi ayrıca oluşturulacak olan Turizm Örgütü içerisinde turizm sektörünün öncü sektör olması nedeniyle, kurulan kooperatifin de her şeyin dahil edileceği bir sistemin parçası olmasını hedeflediklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.