TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

KITREB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ı ziyaret etti

KITREB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ı ziyaret etti

İbrahim Altıner başkanlığındaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği yetkilileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar'ı ziyaret ederek, rehberlerin çalışma alanındaki sıkıntılarını Bakan Gürpınar'a aktardı.

Yayın Tarihi: 18/09/14 14:37
okuma süresi: 2 dak.
KITREB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ı ziyaret etti
A- A A+

Turizmin sezonluk bir meslek olduğunu ve bir çok turist rehberinin sosyal güvenlik yatırımlarını yapamadığını kaydeden Altıner, rehberlerin sosyal güvenlik çatısı altına alınması için, Bakan Gürpınar'dan destek istedi. Turizm sektöründe Bakanlığın sürdürdüğü yerel istihdam projesini ve diğer projeleri takdirle izlediklerini kaydeden Altıner, rehberliği meslek olarak seçen gençlerin güvence altında çalışmasını istediklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da rehberlerin kendi nam ve hesabına sigorta yatırımı yapabileceğini ifade ederek Bakanlık tarafından yerel istihdamın güçlendirilmesi için başlatılan Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi hakkında birlik temsilcilerine bilgi verdi.

Gürpınar, ilk defa Sosyal Sigortalar'a kayıt yapacak , 35 yaşın altındaki erkek KKTC vatandaşlarının ve yaş sınırı olmaksızın tüm kadınların, işveren statüsünde kayıt olarak , yerel işgücü istihdamının desteklenmesi projesinden yararlanabileceğini ifade etti ve bu kapsamda çalışanların sosyal güvenlik yatırımlarının devlet tarafından karşılandığını anımsattı.

Bakan Gürpınar, rehberlerin sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.