TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Yeni yılı nerede karşılayacaksınız?

Yeni yılı nerede karşılayacaksınız?

2015'i yurtiçi veya yurtdışında neredeyse aynı maliyetle karşılayabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 27/12/14 10:15
okuma süresi: 3 dak.
Yeni yılı nerede karşılayacaksınız?
A- A A+

Yerli otellerin yılbaşı gecesi programı için belirledikleri fiyatlarla turizm acentelerinin yılbaşına özel yurtdışı turları arasında pek de fiyat farkı olmaması dikkat çekti.

31 Aralık 2014 gecesi yerli bir otelde canlı müzik, yeme – içme ve konaklama ücreti kişi başı 500 -1000 TL iken, 3 gece 4 günlük İstanbul turu ortalama 700 TL. Yeni yıla Paris veya Roma gibi bir Avrupa şehrinde girmek isteyenler ise en yaklaşık 2 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda…

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Yeni yıla sayılı günler kala oteller ve turizm acenteleri müşterilerine unutulmaz bir gece yaşatmak için kollarını sıvadı.

Yeni yılı gecesini yurtiçi ve yurtdışında karşılamak isteyen okurlarımız için fiyat araştırması yaptık ve iki seçeneğin de aşağı yukarı aynı fiyata patladığını gördük.

Yerli otellerde eğlence 200 ile 1000 TL arası

Yılbaşı gecesi yerli otellerimizin neredeyse tümü özel yeni yıl programları ile müşterilerini eğlendirecek. Kimi otelimiz bu gece için yerli sanatçılara yer verirken bazıları Türkiye'den sanatçı getirecek. Birçoğu ise canlı müziğin yanı sıra yılbaşı geleneği olan oryantal dansözleri de unutmadı.

Yerli otellerimizin yılbaşı gecesi eğlencesine katılmak için kişi başı ortalama 200 TL ödemeniz gerekiyor, ancak bu fiyata konaklama dahil değil. Yeni yılı karşıladığınız otelde gecenizi de geçirmek isterseniz bu en az 500 TL'yi gözden çıkarmanız gerekirken, bu rakam bazı otellerde bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

3 gece 4 gün İstanbul 650 ile 750 TL arası

Eğer 2015'i İstanbul'da karşılamak isterseniz, turizm acentelerinin yılbaşına özel olarak hazırladığı 3 gece 4 günlük veya 2 gece 3 günlük İstanbul turlarından faydalanabilirsiniz. 30 Aralık – 2 Ocak veya 31 Aralık – 2 Ocak tarihleri arasında yapılacak İstanbul turlarının fiyatları ise 650 ile 750 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlara uçak bileti, transferler ve konaklama ücreti dahil iken, kalacağınız otelin yılbaşı özel programına katılmak için ekstra ödeme yapmanız gerekiyor.

Avrupa'da yeni yıl yaklaşık 2 bin TL

Öte yandan, yeni yıla Paris veya Roma gibi Avrupa şehirlerinde de girebilirsiniz. Ancak bunun için en az bin 500 TL'ye ihtiyacınız var. Turizm acenteleri bu şehirlere, İstanbul çıkışlı olarak uçak bileti, konaklama, kahvaltı ve şehir tanıtım turu dahil kişi başı 399 Euro yani bin 140 TL fiyat belirlenirken, Ercan – İstanbul arası uçak biletleri de fiyata eklenince bu rakam bin 350 TL'yi buluyor. 29 Aralık – 1 Ocak veya 30 Aralık – 2 Ocak şeklinde hazırlanmış 3 gece 4 günlük bu turlarda yapacağınız kişisel harcamalar da düşünülürse en az 2 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.