TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Turizmde tasarı tartışması bitmiyor

Turizmde tasarı tartışması bitmiyor

Sürdürülebilir turizm, turizm politikaları ve ihtiyaçları için hazırlanan Turizm Örgütü Yasa Tasarısı'nın tartışma yaratması üzerine tasarı yeniden hazırlandı. Geçtiğimiz günlerde taraflara ulaşan tasarının ilk hali itiraza neden olunca yenisi hazırlandı.

Yayın Tarihi: 15/01/15 09:30
okuma süresi: 3 dak.
Turizmde tasarı tartışması bitmiyor
A- A A+

RES-BİR Başkanı Süleyman Gürcafer, eski taslakta yer almadıklarını, yenisinin ise halen bugün ellerine ulaşmadığına dikkat çekerek, "Şahap Aşıkoğlu'nun cumartesi günü bizi davet etmeden Turizm örgütlerinden 3 tanesiyle toplantı yaptı. Yeni taslak tüm örgütlere ulaştırılmasına rağmen, bize henüz resmi olarak ulaşmadı.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Sürdürülebilir turizm, turizm politikaları ve ihtiyaçları için hazırlanan Turizm Örgütü Yasa Tasarısının tartışma yaratması üzerine tasarı yeniden hazırlandı. Yasa tasarısı turizm örgütleri ve ilgili taraflar arasında tartışmalara neden olan ilk tasarıya göre KITREB ve RES-BİR Yönetim kurulunda yer almıyordu. Tasarıya göre Yönetim Kurulu'nda Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği ve Gazinocular Birliği'nin yer aldığı görülürken, turizmin önemli faktörlerinden olan Restorancılar Birliği ve Rehberler Birliğinin yer almaması dikkat çekti.

Gürcafer, "Yeni taslağı bize halen göndermediler"

RES-BİR Başkanı Süleyman Gürcafer, eski taslakta yer almadıklarını, yenisinin ise halen bugün ellerine ulaşmadığına dikkat çekerek, "Şahap Aşıkoğlu'nun cumartesi günü bizi davet etmeden Turizm örgütlerinden 3 tanesiyle toplantı yaptı. Yeni taslak tüm örgütlere ulaştırılmasına rağmen, bize henüz resmi olarak ulaşmadı. Bakanlık, Aşıkoğlu'na elektronik ortamda turizm örgütlerine taslağı iletmesi talimatını verdiği halde, talimata uymayarak bize taslağı vermedi. Yine Sayın Müsteşar Cuma günü taslağı yollayacağı yönünde açıklama yaptığı buna rağmen 3 örgüte taslak yollandı, fakat bize yine göndermedi. Şu an için yeni taslaktan haberimiz yoktur" şeklinde konuştu.

Altıner, "Yeni taslak hazırlandı"

KITREB Başkanı İbrahim Altıner, İlk hazırlanan Turizm Örgütü Yasa Tasarısı taslağının Turizm Örgütleri Yönetim Kurulunda yer almadıklarını söyleyerek, "İtirazlar sonrası yeni bir taslak hazırlandı, elimize gelen taslakta yer alıyoruz ve bu taslağı inceleyip değerlendireceğiz. Rehberler Birliği olarak görüşümüz Turizm Örgüt kurulacaksa biran önce kurulmasıdır. Kurul ne zaman, nasıl kurulur bilemiyoruz ama böyle bir kurula ihtiyaç vardır ve bizlerinde olmasını talep ediyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.