TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Eko turizm tehdit altında!

Eko turizm tehdit altında!

Kıbrıs Postası'na konuşarak Eko Turizmin sıkıntılarını dile getiren Eko-Agro Turizm Kooperatifi As Başkanı Çoşkun Güngör, Eko turizmin yok olmak üzere olduğunu söyledi…

Yayın Tarihi: 03/03/15 10:34
okuma süresi: 4 dak.
Eko turizm tehdit altında!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Çoşkun Güngör, el değmemiş bâkir bir bölge olan Karpaz'daki Eko Turizm yatırımlarının bile heba edildiğine dikkat çekerek, "Turizm adına aldığı kredileri bile ödeyemeyen Eko Turizmciler, birde kaçak bungalovlar yüzünden battı" şekline konuştu.

Altınkum bölgesinde 8 kişinin kaçak eko turizm yaptığına da sözlerine ekleyen Güngör, "Bu sıkıntıyı iletmediğimiz devlet merci veya kişi kalmadı. Herkes hak veriyor, ama kimse müdahale etmiyor. Bu sorunun önünü almamakla birlikte her yıl bu kaçak bungalovların üzerine yenileri ekleniyor" dedi.

Kıbrıs Postası'na konuşarak Eko Turizmin sıkıntılarını dile getiren Eko-Agro Turizm Kooperatifi As Başkanı Çoşkun Güngör, "Eko turizm yok olmak üzere. El değmemiş bakir bir bölge olan Karpaz'daki Eko Turizm yatırımları bile heba edildi. Turizm adına aldığı kredileri bile ödeyemeyen Eko Turizmciler, birde kaçak bungalovlar yüzünden battı" şekline konuştu.

"Kimse müdahale etmiyor"

Kaçak eko turizmcilere de değinen Güngör, bu sorunları her zaman dile getirdiklerini belirterek, "Yetkililerin de bu konu ile ilgili olarak bu yerlerin yasal olmadığını söyleseler de, müdahale etmiyorlar. Bu sıkıntıyı iletmediğimiz devlet merci veya kişi kalmadı. Herkes hak veriyor, yasak olduğunu söylüyor ama kimse müdahale etmiyor. Bu sorunun önünü almamakla birlikte her yıl bu kaçak bungalovların üzerine yenileri ekleniyor" diye konuştu.

8 kişi kaçak eko turizm yapıyor

Altınkum bölgesinde 8 kişinin kaçak eko turizm yaptığını vurgulayan Güngör, "Genellikle Altınkum'un üzerine yapılan bu eko turizm bungalovları, Tarım arazisi olarak kiralanan arazilerin üzerine yapılıyor. Zamanında tarım bakanlığından tarım arazisi olarak kiralanan bu yerlere bungalov yapılması ve gittikçe kaçak bungalov sayılarının artması eko turizme darbe vuruyor. Yasal olmayan sit alanları üzerine bungalov yapmak, üstelik tarım arazisi olarak kiralanan bu yerleri sahtecilik yaparak farklı amaçta kullanmak, en önemlisi ise bu kaçak bungalovların inşasının önlenememesi bizleri şuan olduğundan daha da zor duruma sürüklüyor" dedi.

"Rekabet edebilmek için öneri sunduk"

Güngör, dünyanın dört bir yanından Karpaz'ı ziyaret eden turistlerin daha çok deniz kenarlarını tercih ettiklerini söyleyerek, "Biz zamanında kredi alıp eko turizm için düğmeye basarken, bungalovlarımızı sırf bu sebeple Altınkum bölgesine yapmak istedik. Fakat Altınkum'da deniz kenarlarının sit alanı olmasından dolayı bungalovlarımızı o bölgeye yapamadık. Kaçak yapılara müdahale edilmediğini gördüğümüzde ise şu öneriyi sunduk bize de deniz kenarından yer verin bizde oraya geçelim ve rekabet edebilelim dedik. Fakat buna rağmen her şey aynı sistem de kaldı. Sizinde bildiğiniz gibi birçok sözler veriliyor, önerilere tamam deniliyor, fakat iş icraata gelince hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.

"Eko Turizmci batmaya mahkûmdur"

Eko-Agro Turizm Kooperatifi As Başkanı Çoşkun Güngör, sözlerine şu şekilde son verdi; "Kaçak yapıları durduramadığımız ve önlemler almadığımız zaman Eko Turizmci batmaya mahkûmdur. Kaçak yapılara her yıl biraz daha ekleme yapılarak biz eko turizmcileri daha da batağa sürüklüyorlar. Eskiden kaçak eko turizmcilerin 5-6 bungalovu varken bugün bu sayı 20-25'e çıkmıştır. Buda insanların deniz kenarını ve Altınkum'u tercih ettiği düşünüldüğünde bize ağırlayacak turist kalmıyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.