TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Turistler kirlilikten şikayetçi; tatilleri çöp içinde!

Turistler kirlilikten şikayetçi; tatilleri çöp içinde!

Ülkemize gelen turistin nabzını yoklayan Kıbrıs Postası, şikâyet dinledi… Dünyanın birçok yerinden "tanınmayan" ülkemize bir şekilde tatil için gelen turistler, çevre kirliliğinden yakınarak, özellikle Girne'deki Antik Yat Limanı'nda denizin içerisinde pet şişeler yüzdüğünü ve bölgedeki kale çevresinin çöplerle dolu olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 23/05/15 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Turistler kirlilikten şikayetçi; tatilleri çöp içinde!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU/Beran DAĞTAŞ

Kıbrıs Postası'na konuşan turistler, limandaki çöp atıkları, molozlar, çukurlar ve inşaatlar yüzünden yürüyemediklerini dahi belirterek, "Ada'da doğa ve deniz çok güzel ama çevre kirliliği bu güzelliklerin önüne geçiyor" diye konuştu.

  • Francis Borst (Hollanda): "Denizin içinde pet şişeler var"
  • Leo Borst (Hollanda): "Kirlilik güzelliğe gölge düşürüyor"
  • William Campbell (İskoçya): "Çöplerden yürüyemiyorum"
  • Pauline Dyson (İngiltere): "Üzgünüm. Pis bir görüntü var"
  • Angela Dyson (İngiltere): "Fazla ticari olmadığı için tercihimiz"
  • Montse (İspanya): "50 yıllık arkadaşımızı ziyarete geldik"
  • Francisco (İspanya): "Beğenirsek yine geliriz"

Kıbrıs Postası ülkemize gelen turistlerin nabzını tutarak, adamızı nasıl bulduklarını, Kuzey Kıbrıs'la ilgili düşüncelerini sorudu. Dünyanın birçok yerinden ülkemize gelen turistler adanın dağını, denizini ve yeşilini güzel bulurken, genelinin birleştiği nokta çevre kirliliği oldu. Çevre kirliliğinden yakınan turistler, özellikle Girne Antik Yat Limanı'nda oluşan kirlilikten şikâyet etti.

Francis Borst: "Denizin içinde pet şişeler var"

"Ada deniz ve dağlarla güzel görüntüler sergiliyor. Biz adaya Hollanda'dan geliyoruz ve bu ilk gelişimiz genele baktığımızda her şey güzel ama cevre kirliliği var, özellikle Liman çevresinde birçok çöp atıkları ve denizin içinde pet şişeler var."

Leo Borst: "Kirlilik güzelliğe gölge düşürüyor"

"Burası güzel ve gezilmesi gereken bir yer, fakat çevre kirliliği deniz ve dağın güzelliğine gölge düşürüyor. Hollanda'dan tatil için bu yıl adayı seçtik ama Limanda gördüğümüz kirli manzara bizleri üzdü."

William Campbell: "Çöplerden yürüyemiyorum"

"25-30 yıldır her yaz tatilimi geçirmek için İskoçya'dan, Kuzey Kıbrıs'a geliyorum. İlk geldiğim yıllarda buralarda sadece askerler vardı. Ama o günlerden bu günlere limanda dâhil olmak üzere burası çok gelişti. Ama bugün antik limana baktığımda çöp atıkları, molozlar, çukurlar ve inşaatlardan yürüyemiyorum."

Montse: "50 yıllık arkadaşımızı ziyarete geldik"

"50 yıldır Kıbrıs'ta yaşayan arkadaşımızı ziyaret için ta Barselona'dan kalkıp ilk kez bu ülkeye geldik. Daha yeni geldik sayılır, bunlar ilk günlerimiz fazla da inceleme ve görme fırsatımız olmadı."

Francisco: "Beğenirsek yine geliriz"

"Kıbrıs güzel bir ada ama biz henüz çok da fazla gezip bazı yerleri görebilecek kadar uzun kalmadık. Adaya yeni geldik sayılır, gelmemizin sebebi ise 50 yılık Kıbrıs'ta yaşayan dostumuzu görmekti, bu ilk gelişimiz eğer beğenirsel yine adanızı ziyaret edeceğiz."

Pauline Dyson: "Pis bir görüntü var"

"Kuzey Kıbrıs'a daha öncede yine kızımla geldik, İngiltere'de yaşıyoruz. Kuzey'i tercih etmemizin sebebi ise Güney'e göre çok fazla ticari olmayışıdır.Limanda oluşan manzara da çok üzücü denizin içinde pet şişeler yüzüyor ve kalenin etrafında çöpler yerlere atılmış pis bir görüntü sergiliyor. Benim düşüncem adada birçok asker var ve bu askerler bu tarz işler için kullanılabilir. Örneğin vicdani redciler, bu tarz işlere kullanılabilir."

Angela Dyson: "Fazla ticari olmadığı için tercihimiz"

"Daha önce de annemle birlikte birkaç kez adayı ziyaret geldik. Kuzey Kıbrıs'ın çok fazla ticari olmamasından dolayı burayı tercih ediyoruz. Ama birazda çevre temizliğine özen gösterilmeli diye düşünüyorum. Özellikle antik limanın çöpler içinde oluşu bizleri üzüyor, denizde pet şişeler yüzerken kale çevresinde de çöpler savrulmuş bir halde. Burada çok asker var ve bana göre bu sorunun üstesinden gelmek için vicdani redci olan askerler kullanılabilir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.