TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Turizm Bakanlığı'ndan fiyasko organizasyon!

Turizm Bakanlığı'ndan fiyasko organizasyon!

KKTC Bavyera Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi, Kıbrıs Postası'na önemli açıklamalarda bulunarak, Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yollarının ortak gerçekleştirdiği Almanya turunda Nürnberg şehrinde düzenlenen tanıtım organizasyonuna 40-50 kişi katılması sonucunda büyük bir fiyasko yaşandığını belirtti.

Yayın Tarihi: 25/05/15 07:52
okuma süresi: 2 dak.
Turizm Bakanlığı'ndan fiyasko organizasyon!
A- A A+

1992'den bu yana KKTC Bavyera Fahri Kültür Ataşesi olduğunu ve ülkeyi temsil ettiğini belirten Hilmi, Bakanlar Kurulu ile bu göreve atanmış olmasına ve ülkenin bütün makamlarını temsil etmesine rağmen organizasyon hakkında kendisinin bilgilendirilmediğini söyledi.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

1992'den bu yana KKTC Bavyera Fahri Kültür Ataşesi olduğunu belirten Hilmi, "Turizm Bakanlığı böyle bir organizasyon yapıyor, fakat bölgede ülkemizi temsil eden bana hiçbir haber verilmiyor. Ben Bakanlar Kurulu kararı ile orada ülkeyi temsil ediyorum, Nürnberg'de tüm makamları temsil eden kişiyim ve bana böylesi bir organizasyon bildirilmiyor. Sonuç olarak da yapılan organizasyonu ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Benim katkılarımla 300-400 kişinin katılabileceği bir ortam yaratabilirdim, çünkü orada 36 yıldır görev yapıyorum ve orada yaşıyorum. Bugüne kadar Almanya ve KKTC arasında yaptığımız kültürel ve sanatsal etkinliklere binlerce insan katıldı" şeklinde konuştu.

"Sitem ediyor, doğru bulmuyorum"

Haberi olsaydı etkinlik için çalışıp, 80 -100 kişilik bir koro ayarlayabileceğini, böylelikle organizasyonlara onların ailelerinin de gelmesini sağlayabileceğini belirten Hilmi, "Bunun yanında Dış işleri Dairesi Müdürünün, geçmiş dönem Bavyera Başbakanı'nın bu organizasyona katılmasını sağlayabilirdim. Kısaca demek istediğim Turizm Bakanlığının Türk Hava Yolları ile işbirliği içerisinde oldukları bu etkinliğin fiyasko ile bittiğini ve ülkeyi temsil eden bir şahsı da es geçmelerine sitem ediyor, doğru bulmuyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.