TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Yarım kalmış otellere sağlanan faiz destekli kredi programının kapsamı genişletildi

Yarım kalmış otellere sağlanan faiz destekli kredi programının kapsamı genişletildi

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı T.C. Yardım Heyeti kaynaklarının kullanılarak 4 yıldan beri uygulamakta olduğu 'şans oyun salonu olmayan yarım kalmış otellere' sağlanan faiz destekli kredi programını Bakanlar Kurulu kararı ile genişletti.

Yayın Tarihi: 26/05/15 12:13
okuma süresi: 2 dak.
Yarım kalmış otellere sağlanan faiz destekli kredi programının kapsamı genişletildi
A- A A+

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'nın protokol imzaladığı Bankalar aracılığıyla TR LİBOR+4 faiz oranında uygulanmakta olan ve bunun 5 puanı T.C. Yardım Heyeti kaynaklarından karşılanmakta olan uygulama kriterlerinde yapılan revize uyarınca, daha önce otel inşaatının asgari %50'sinin tamamlanmış olması koşulunun yerine, projesi Turizm Planlama Dairesi'nce onaylanan ve inşaat izni mevcut İskele-Karpaz ve Güzelyurt-Lefke gibi yatırımda öncelikli yörelerde inşaatın %15'inin, diğer yörelerde ise %30 seviyesinde olması krediye müracaat için yeterli olabilecek ve bu tip yatırımlara 1,500,000.-TL'ye kadar kredi verilebilinecek.

Ayni zamanda, faiz destekli kredi programı uyarınca yine şans oyunu salonu olmayan Oteller Encümeni'nden belgelendirilmiş faal durumdaki turistik konaklama tesislerinin tevsii ve modernizasyona yönelik yatırımlarına 500,000.-TL'ye kadar daha önceden faal durumda olup, işletmeye ara veren turistik konaklama tesislerine 50,000.-TL'ye kadar işletme kredisi verilebilecek.

Faiz destekli kredi programında yapılan bir değişiklik de mimari açıdan nitelikli veya tarihi değer taşıyan binaların restore edilip butik otel veya turistik pansiyon olarak kullanımlarının teşvik edilmesine yönelik, bu tip yatırımlara 500,000.-TL'ye kadar kredi verilebilecek.

Krediler 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl vadeli olarak uygulanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.