TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu: "Yüzde 10'unu kültür ve doğa turizmi için Kıbrıs'a getirsek yeter"

Sucuoğlu: "Yüzde 10'unu kültür ve doğa turizmi için Kıbrıs'a getirsek yeter"

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ali Eyüboğlu Kıbrıs'ta turizmin gelişmeyle ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı;

Yayın Tarihi: 12/08/15 10:59
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu: "Yüzde 10'unu kültür ve doğa turizmi için Kıbrıs'a getirsek yeter"
A- A A+
Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ali Eyüboğlu Kıbrıs'ta turizmin gelişmeyle ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı;

KKTC'nin çiçeği burnunda Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu pazartesi İstanbul'daydı. Murat Ersoy'un başkan olduğu Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, Sucuoğlu'na Divan Otel'de bir yemek verdi. TYD Yönetim Kurulu'ndan Mustafa Keten, Reha Arar, Alper Aksoy, Savaş Gürsel, Derya Kumru ve Emrullah Turanlı'dan oluşan grubun yemeğinden sonra Sucuoğlu ile buluştuk.

Bakan'ın hedefleri

İstanbul'daki tıp öğrenimi sırasında rehberlik yaptığını, partisi muhalefetteyken turizmle en çok ilgilenen milletvekili olduğunu söyleyen kadın doğum uzmanı Sucuoğlu'nu heyecanlı ve azimli gördüm.

Kuzey Kıbrıs'ın turizm ve eğitimden başka katma değer yaratacak malzemesi olmadığını düşünen Sucuoğlu, "Cumhurbaş-kanımızın eski Turizm Bakanı olması en büyük şansım" dedi.

Ne gibi projelerle "Yavru Vatan"ın turizm gelirlerini artırmayı planladıklarını sorduğum Sucuoğlu, şunları anlattı:

"1988 yılında rehberliğini yaptığım Avusturyalı işadamı, 'Adaya 50 bin şilin getirdik, hepsini harcamak istiyoruz' dedi. Seyahat sonunda ailenin harcayabildiği para sadece 2 bin şilindi. Aradan 27 yıl geçti, bugün de durum aynı. Kıbrıs'a gelenleri otellerinden çıkarıp yerel pazarlarda alışveriş yapacak projelerimiz var. Türkiye'den yılda 7 milyon insan yurtdışına çıkıyor. Bunun yüzde 10'unu kültür ve doğa turizmi için Kıbrıs'a getirsek yeter!"

Dr. Sucuoğlu'ndan Kuzey Kıbrıs'ın turizmine dair bilgiler de aldım. 10 yıldır KKTC'ye giden turist sayısında artış söz konusu.

Türkler çoğunlukta

2014 yılında 1 milyon 200 bin turistin gittiği KKTC'de bu yılın ilk altı ayındaki artış; T. C. vatandaşlarında yüzde 7.6, yabancılarda ise yüzde 19.3...

Yıllık turizm geliri 650 milyon dolar olan KKTC'nin sadece Türkiye'den değil Hollanda, İngiltere, Fransa, Danimarka, Macaristan, Estonya, Polonya, İran, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nden charter seferleriyle gelenleri de artırması şart. Peki Sucuoğlu nasıl başaracak bunu? Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'de bile yeterince tanınmadığını vurgulayan Sucuoğlu, yapacakları tanıtım atağıyla bunu başaracaklarını söyledi.

Bakan, KKTC'ye yatırım yapan Türk işadamlarının yakındıkları bürokrasi sorununu çözmeye kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Umarım başarılı olur KKTC'nin üç haftalık Turizm Bakanı...
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.