TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Ülke turizmini ilgilendiren görseller Devlet Piyangosu'nda

Ülke turizmini ilgilendiren görseller Devlet Piyangosu'nda

Turizm Bakanlığı ülkenin tarihi güzellikleri, kültürel eserleri ve doğal çiçek türlerini Devlet Piyangosu'nun biletlerine taşıdı.

Yayın Tarihi: 16/03/16 11:47
okuma süresi: 2 dak.
Ülke turizmini ilgilendiren görseller Devlet Piyangosu'nda
A- A A+

Turizm Bakanlığı, Piyangolar Birimi ile şubat ayında yaptığı görüşmeler sonucunda Devlet Piyangosunun bastıracağı biletlerde ülke turizmini ilgilendiren görsellere yer vermeye başladı.

Devlet Piyangosunun 18 Mart 2016 tarihinde çekilecek olan biletlerinde Kıbrıs lalesi (Tulipa cypria), zambakgiller familyasından Kıbrıs adasına özgü endemik bir lale türü fotoğrafı yerleştirildi.

Kıbrıs Türk halkı arasında Medoş Lalesi olarak da bilinen Kıbrıs Lalesi, adanın kuzeyinde Tepebaşı köyü ve Avtepe köyü civarında, güneyinde ise Akama yöresinde yetişir.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise konu ile ilgili olarak turizmde ülke olarak çok büyük değerlere sahip olduklarını fakat bu değerlerin gerektiği kadar sahiplenip korunmadığını söyledi.

Sucuoğlu, yapılan bu uygulama ile turizmde farkındalık yaratma ve ülke kültürünün değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini de söyleyerek, Devlet Piyangosu'nun hazırlayacağı her yeni bilet basımında yeni görseller yerleştirileceğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.