TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Fikri Ataoğlu: "Engelsiz turizm sayesinde engelli insanların tatil yapması olanaklı kılınacaktır"

Bakan Fikri Ataoğlu: "Engelsiz turizm sayesinde engelli insanların tatil yapması olanaklı kılınacaktır"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence, YDÜ Center of Excellence'a bağlı YDÜ Turizm Araştırmaları Merkezi, YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi, ve Yakın Doğu Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen " Herkes İçin Eğitim Engelsiz Turizm Ve Yaşam Çalıştayı"na katıldı.

Yayın Tarihi: 26/04/16 12:43
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Fikri Ataoğlu: "Engelsiz turizm sayesinde engelli insanların tatil yapması olanaklı kılınacaktır"
A- A A+
Turizm ve Çevre Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre dünyada önemi her geçen gün artmakta olan turizmin ekonomik ve sosyokültürel döngülerle gelişen bir sektör olduğuna dikkat çeken KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu şöyle konuştu:

"Kuzey Kıbrıs denizi, güneşi, doğal güzellikleri ile tercih edilen turizm destorasyonlarından biri olmuştur. Her geçen yıl turist sayısının artmasını gözlemliyoruz. Önümüzdeki sezon da ciddi anlaşmalar yapıp ülkemizin turist sayısındaki artışı daha üst seviyelere çıkaracağız. Bu sayının giderek artması için bütün çalışmalar yapılıyor.

Çağdaş toplum oluşurulmasında engelli vatandaşların yaşamın tüm kesimlerinde uyumlarının sağlanması çok önemli bir göstergedir.

Engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımları için kamusal alanların ulaşılabilir ve erişilebilir duruma getirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda engelsiz turizm yapabilmemiz adına görevlilerimizin bu konunun bilincinde olduğunu belirtmek isterim.

Engelsiz turizm geliştirilmesi sayesinde engelli insanların ve ailelerin tatil yapması olanaklı kılınacaktır. Otellerin girişlerdeki ve çıkışlardaki engelli vatandaşlarımızın rahat hareket edebileceği imkanların sağlanması ile ilgili bütün girişimler yapılmıştır.

Personel eğitimi ile ilgili engelli vatandaşlara ve ailelere davranış şeklinin nasıl olacağı yönünde eğitimler ve çalışmalar başlamıştır.

Bu eğitimler ve çalışmalar gerek Turizm Bakanlığına ait OTEM ile gerekse bütün üniversitelerimizde alacağımız katkı sayesinde bu yerlerde çalışacak olan tüm personellerin eğitilmesi ve bu eksiklerin giderilmesi sağlanacaktır.

Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya ve her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu burdan belirtmek isterim.

Engelsiz turizm ve yaşam çalıştayını ve bu alandaki çalışmaların devamını temellilerim ve emeği geçen Yakın Doğu Üniversitesi çalışanlarına ve destek veren tüm sektör temsilci arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.