TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Kaçak turlar için radikal öneri: "Turizm Polisi"

Kaçak turlar için radikal öneri: "Turizm Polisi"

Turizm sektörünü olumsuz etkileyen kaçak tur faaliyetlerinin önlenmesi için Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı İbrahim Altıner'den radikal bir öneri geldi. "Turizm Polisi" ekibi oluşturulmasını öneren Altıner, ayrıca "Turizm Şikayet Hattı" kurulabileceğini söyledi. Denetim yetersizliğinden de yakınan Altıner, bakan değişikliklerine ayak uyduramadıklarını ve her bakan değiştiğinde başlatılan bütün işler yarıda kaldığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 09/06/16 14:54
okuma süresi: 3 dak.
Kaçak turlar için radikal öneri: "Turizm Polisi"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Ülkedeki turizm sektörünü olumsuz etkileyen faktörlerden biri olarak karşımıza çıkan ve 'T'siz araçlarla yapılan kaçak tur faaliyetleri özellikle kayıtlı rehberleri zora sokuyor.

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı İbrahim Altıner, ülkedeki kaçak tur faaliyetlerinin turizm sektörüne büyük zarar verdiğini vurgulayarak, sorunun önlenmesi için radikal önerilerde bulundu.

"POLİS, DENETİMLERDE YETERSİZ KALIYOR"

"Turizm Şikayet Hattı" kurulmasını ve "Turizm Polisi" ekibi oluşturulmasını öneren Altıner, bunun gerekçesi olarak ise polisin denetimlerde yetersiz kalmasını gösterdi.

Altıner, "Bizler kaçak tur faaliyeti yapıldığını tespit ettiğimizde polise ihbar ediyoruz. Ama önemli olan ihbar edilmesi değil, ceza uygulanmasıdır.

Polis özellikle başka bir yerde başka bir olay yaşanması durumunda yetiştiremiyor ve yetersiz kalıyor. Bu nedenle 'turizm polisi' gibi bir uygulama olabilir. 'Turizm Şikayet Hattı' da oluşturulabilir" şeklinde konuştu.

"BİZİM GÖREVİMİZ ÜLKEYİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAK"

Kaçak tur operatörlüğünün zararlarından birinin de ülkenin bilinçsiz bir şekilde tanıtılmasına olanak sağlaması olduğunu aktaran Altıner, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği bünyesindeki rehberlerin görevinin gelen turistlere ülkeyi en iyi şekilde tanıtmak olduğunu ve bunun için eğitim aldıklarını anlattı.

"BAKANLARIN BU KADAR HIZLI DEĞİŞMESİNE AYAK UYDURAMIYORUZ"

Devlet tarafından kaçak turlarla ilgili yapılan denetimlerin yetersizliğinden de yakınan Altıner, "Bakanların bu kadar hızlı değişmesine ayak uyduramıyoruz. Her bakan değiştiğinde başlatılan bütün işler yarım kalıyor, tekrar en başa dönüyoruz" dedi.

BAKAN DÜRÜST: "KİMSE BENDEN İMTİYAZ BEKLEMESİN"

Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kaçak taşımacılık sorununa değinerek, "Kaçak taşımacılığın önüne geçeceğiz. Bu konuda her türlü yaptırımı uygulayacağız. Kimse beni yapacağım denetimlerden dolayı aramasın, benden imtiyaz beklemesin. Biz buraya iş yapmaya geldik. İş yapmaya geldiysek gereğini yaparız, yaptığımız iş bazen mutluluk saçar, bazen de can yakar. Biz mutluluk da saçsa, can da yaksa görevimizi yerine getireceğiz. Yasaları uygulayacağız" demişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.