TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

KITOB: "İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan birini kaybettik"

KITOB: “İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan birini kaybettik”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Hüseyin Aktığ, Doğu Akdeniz'deki doluluk oranlarının altında bir doluluk oranı bulunan KKTC turizminde İngiltere'nin önemi üzerinde durarak, "Uzun zamandır imaj çalışmalarına yatırım yapmıyoruz. Bunları yaptığımız noktada elimizde çok az sayıda tur operatörü kaldı. Anatolian Sky iflasını açıkladı. Artık Kıbrıs'a turist getirmeyecek. Bu bizim İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan biriydi. Onu kaybetmiş bulunuyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 11/07/16 09:00
okuma süresi: 3 dak.
KITOB: “İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan birini kaybettik”
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, BRT1'de bu sabah katıldığı programda ülke turizmini değerlendirdi.

Turizmde geleceğe dönük planlamalar için verilerin önemi üzerinde duran Aktığ, 2020 yılına dair turizm planlaması için ülke nüfusunun ve istihdam alanlarının belirlenebilmesi gerektiğini, bu bağlamda da otel ve yatak sayısının bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Aktığ, "Verilerle ilgili ciddi anlamda sorunlarımız var. Veriye, bilgiye ulaşım sorunumuz var" dedi ve kurumlar ile birliklerin açıkladığı veriler yerine devlet tarafından açıklanan verilerin kabul gördüğünün altını çizdi.

"BİZ BUNUN ALTINDAYIZ"

Türkiye imajının yarattığı sorunların Avrupa kıtasında iç turizm artışını etkilediğini, Güney Kıbrıs'ın bugün Rusya pazarından önemli bir kazanımı olduğunu vurgulayan Aktığ, "Genel anlamda Doğu Akdeniz çanağındaki doluluk oranlarına baktığınızda yıl bazında yüzde 60 olması gerekiyor. Biz bunun altındayız. Biz Güney Kıbrıs'la aynı paralelde yükseliyor muyuz? Hayır. Ne yapabiliriz? Güney kara kapılarından, Larnaka'dan veya Baf havalimanından gelen turistleri de sübvanse edebiliriz" dedi.

"ELİMİZDE ÇOK AZ SAYIDA TUR OPERATÖRÜ KALDI"

Aktığ, KKTC turizmi için İngiltere'nin önemine işaret ederek, başta KTHY'nin kapanması olmak üzere imaj çalışması yapılmamasının yarattığı olumsuzluklara dikkat çekti.

Aktığ şöyle konuştu:

"Bizim üçüncü ülke olarak en fazla bilinir olduğumuz bir ülke İngiltere. KTHY'yi 2009'da kaybettikten sonra ciddi anlamda kayıp yaşandı. KTHY aynı zamanda tur operatörüydü, gönüllü büyükelçilikti. Sadece bir havayolu kaybetmedik.

Uzun zamandır imaj çalışmalarına yatırım yapmıyoruz. Bunları yaptığımız noktada elimizde çok az sayıda tur operatörü kaldı. Anatolian Sky iflasını açıkladı. Artık Kıbrıs'a turist getirmeyecek. Bu bizim İngiltere pazarındaki son ayaklarımızdan biriydi. Onu kaybetmiş bulunuyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.