TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan ile Putin görüşmesi Türkiye ve KKTC turizmine olumlu yansıdı

Erdoğan ile Putin görüşmesi Türkiye ve KKTC turizmine olumlu yansıdı

Yaşanan siyasi kriz sonrası kopma noktasına gelen Türkiye – Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesi ile birlikte turizmde olumlu gelişmeler yaşanması bekleniyor. Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, ülkemiz turizminin de dolaylı yoldan kazançlı çıkacağını ifade etti.

Yayın Tarihi: 10/08/16 15:57
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan ile Putin görüşmesi Türkiye ve KKTC turizmine olumlu yansıdı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ahmet Vamık

Türkiye ile Rusya arasında "uçak düşürme" olayı sonrası iki ülke arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmiş ve Türkiye, turizm potansiyelinin büyük çoğunluğunu oluşturan Rus pazarını kaybetmişti. Rus müşteri potansiyelini kaybeden Türkiye'deki oteller 2016 yaz dönemine büyük zorluklarla girmiş ve ayakta kalabilmek adına Türkiye iç pazarına yönelmişlerdi. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin Erdoğan – Putin görüşmesi sonrası normalleşme sürecine girmesi ile birlikte gözler turizm alanında yaşanacak gelişmelere çevrildi. Bu yıl Rus turistlerin Türkiye'ye ambargo uygulaması sonrası dolaylı yoldan etkilenen ülkemizin turizm sektöründe de yeniden bir canlanma yaşanması bekleniyor.

RUS TURİSTLERİN YENİDEN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETMESİ BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıllarda Rus turistlerin tatil için birinci seçeneği olan Türkiye'nin tatil beldeleri yeniden Rus turistleri bekliyor. Yaz sezonuna Rus turistlerden mahrum olarak giren Türkiye'de ki otellerin iç pazara yönelmesi ile birlikte ülkemizin turizm potansiyelinin %73'ü nü oluşturan Türkiye pazarına ortak olmaları ülkemiz turizm sektörünü de olumsuz etkilemişti.

AKTIĞ, "ÜLKEMİZ TURİZMİ DOLAYLI YOLDAN KAZANÇLI ÇIKACAK"

Kıbrıs Postası'na konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Hüseyin Aktığ, KKTC turizm pazarının %73'ü nü Türk turistlerin oluşturduğunu ifade etti. Aktığ, açıklamasında, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan ve Türkiye turizm sektörünü derinden etkileyen siyasi krizin ülkemiz turizmini de etkilediğini vurguladı. Son günlerde yaşanan olumlu gelişmelerin Türkiye turizmine önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Aktığ, bu gelişmelerin ülkemiz turizmini de dolaylı yoldan etkileyeceğini belirtti. Aktığ, Rus turizm pazarını kaybettiği için, iç pazara yönelen Türkiye turizm sektörünün yeniden Rus pazarına yönelmesi ile birlikte Türkiye iç pazarının ülkemizi tercih etmeye devam edeceğini dile getirdi.

SİYASİ KRİZ SON BULDU

Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015 tarihinde Türk jetlerinin Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus jetlerini düşürmesi sonrası başlayan siyasi kriz, geçtiğimiz gün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi sonrası son bularak iki ülke arasındaki ilişkiler normalleşme sürecine girmeye başladı. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası Rus Devleti'nin tutumu ilişkilerin düzelmesinde büyük rol oynadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.