TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ ülke turizm adına önemli anlaşmalara imza attı

GAÜ ülke turizm adına önemli anlaşmalara imza attı

KKTC'de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs'te düzenlenen ve Avrupa Birliği turizm eğitim otoriteleri yanında dünya turizmine yön veren önemli eğitim kurumlarının temsilcilerinin katıldığı 71. EURHODIP toplantısı sona ererken Girne Amwerikan Üniversitesi (GAÜ) ülke turizmine ve turizm eğitimine önemli katkılar yapacak uluslararası 5 anlaşmaya imza koydu.

Yayın Tarihi: 27/03/12 15:17
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ ülke turizm adına önemli anlaşmalara imza attı
A- A A+

Turizm eğitimi yanında turizm sektörüne küresel bilgiye yön verecek aktörlerin kazandırılması, Kuzey Kıbrıs'ın dünya turizm otoriteleri tarafından tanınması ve ülke turizm potansiyelinin dünyaya anlatılması hedefi ile imzalanan anlaşmalara Girne Amerikan Üniversitesi adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi imza koyarken, Pakistan'ın önde gelen turizm eğitim kurumlarından College of Tourism and Hotel Management (COTHM) enstitüsü adına Ahmed Shafig'in imza koyduğu anlaşmaya GAÜ adına Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek imza koydu.

VEHBİ : "Ülke Turizmi Adına Tüm Dünya'da Önemli Bir Farkındalık Yaratıldı."

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, 71. EURHODIP toplantısı kapsamında GAÜ Sosyal Tesisleri ve Turizm Otelcilik bölümü Uygulama Merkezi Camelot Beach Club'ta imzalanan akademik işbirliği anlaşmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GAÜ adına imza koyduğu anlaşmaların eğitim boyutu yanında sosyal, kültürel, ekonomik ve ülke gerçeklerinin anlaşılması bakımından önemli sonuçlar doğuracağına işaret eden Vehbi, EURHODIP Başkanı Dr. Cees van der Klip'in Bulgaristan'ın önde gelen turizm eğitim enstitüsü College of Tourism and Hotel Management (HRC) Culinary Academy, Helena Cvıkl'ın Slovenya'nın önemli turizm eğitim kurumlarından Vocational College for Catering and Tourism Mariber , Giuseppe Schipano'nun İtalya'da eğitim veren Scuola Alberghiera ve Dr. Shyam Patiar'ın İngiltere'nin önemli turizm eğitim merkezlerinden College Llandrillo Cymru adına anlaşmalara imza koyduğunu ifade etti.

EURHODIP'in Kıbrıslı Türk ilk genel Sekreteri GAÜ Turizm Otelcilik Konaklama bölümü başkanı Nafiya Güden'in olduğunu hatırlatan Vehbi, AMFORHT toplantısından sonra EURHODIP toplantısının Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ın ortaya koyduğu irade ile GAÜ organizasyonu ile ilk kez KKTC'de düzenlenen uluslararası turizm toplantılarının ülke turizmi adına tüm dünya'da önemli bir farkındalık yarattığını vurguladı.

"Küresel Rekabette GAÜ ve Mezunları Öne Çıkacak"

GAÜ bünyesinde düzenlenen ve dünya turizmine yön veren kanaat önderleri ve eğitimcilerin KKTC'ye geldiği seminer ve toplantılara ülke turizmcileri, acenteleri ve ilgili kesimlerin yeterli ciddiyeti göstermemesinin düşünüdürücü olduğuna da işaret eden Vehbi, imzalanan akademik işbirliği anlaşmaları ile turizm sektörün deki küresel rekabette GAÜ ve mezunlarının öne çıkacağının altını çizdi.

Turizm ile ilgili uluslararası konferans, seminer, toplantı, atölye çalışmaları ve bilimsel projelerin hayat geçirilmesi yanında GAÜ ve diğer eğitim kurumları arasında öğrenci ve bilim insanı değişimini de öngören anlaşmaların Kuzey Kıbrıs'ın turizm potansiyeline ve politikalarına önemli katkılar yapacağına da vurgu yapan Vehbi, KKTC'de ilk kez düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs'ın Belçika, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ve Slovenya gibi Avrupa turizmine ve turizm eğitimine yön veren Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile birlikte EURHODIP yönetim kurulu'nda yer almasının ülke tanıtımı ve turizmi için önemine işaret ederek KKTC'de ilk kez düzenlenecek toplantı ile EURHODIP'in vizyonu ve misyonu çerçevesinde turizm ve konaklama sektörünün işgücü ihtiyaçlarını yönelik küresel çözümlerin araştırmalarla, bilgi ve deneyim birikimleriyle, rekabet ve danışmanlık çatısı altında profesyonel olarak hayata geçirileceğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.