SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Gülle: "Sağlık sektöründe kamu ve özel sektör ayrımı olmamalı"

Gülle: "Sağlık sektöründe kamu ve özel sektör ayrımı olmamalı"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle Kunter Güven Hastanesi ile Maraş Semt Polikliniği'ne giderek incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 11/04/14 16:19
okuma süresi: 3 dak.
Gülle: "Sağlık sektöründe kamu ve özel sektör ayrımı olmamalı"
A- A A+

Kunter: "Özel Hastaneler, Sosyal Sigortalı hastalara da açılmalı"

Kunter Güven Hastanesi Başhekimi, Jinekolog Operatör Dr. Emine Kunter, Sağlık Bakanı Gülle'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak yasal değişiklikle sosyal sigortalıların özel hastanelerden de hizmet alabilmesini talep etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, sağlık sektöründe kamu ve özel sektör ayrımı olmaması gerektiğini, sağlık hizmetinin kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Sağlık sistemindeki sorunların kamu ve özel sektörün koordineli çalışmasıyla aşılacağına dikkat çeken Gülle, açıklamasında sağlıktaki paydaşların bir araya gelerek gerçekleştirilen sağlık çalıştayına değindi.

Stratejik plan hazır…

Sorunların çözümü için bir stratejik plan hazırlandığını, dört başlık altında toplandığını belirten Gülle, bunların otomasyon ve standardizasyon, sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yasal değişiklik yapılması, genel sağlık sigortasının hayata geçmesi son olarak da bakanlığın kendini yeniden yapılandırması olarak ifade etti.

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu'yla (SGK) yapılan anlaşmaya değinen Bakan Gülle, gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra SGK kapsamındaki Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının, KKTC'de aldıkları sağlık hizmetlerinin SGK'ya faturalandırılacağını söyledi.

Özel hastanelerin de bu işbirliğini gerçekleştirebileceğini kaydeden Gülle, kararlılıkla sorunların çözüleceğine işaret etti.

Maraş Sempt Polikliniği bölge halkına çok iyi hizmet veriyor…

Ardından Maraş Semt Polikliniğine giden Sağlık Bakanı Gülle, Poliklinik sorumlusu Çocuk Doktoru Hülya Madi'den bilgi aldıktan sonra açıklamada bulundu.

Gülle, polikliniklerin önemine işaret ederek, sağlık ocakları ile polikliniklerin hastanelerin yükünü hafiflettiğine vurgu yaptı.

Maraş Semt Polikliniğinin bölge halkına çok iyi hizmet verdiğini dile getiren Gülle, sağlık ocakları ile polikliniklerin sayılarının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Gülle'ye ziyaretinde Gazimağusa Milletvekilleri Erkut Şahali, Arif Albayrak ve Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.