SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Varis Hastalarına YDÜ Hastanesi'nden lazer tedavisi müjdesi

Varis Hastalarına YDÜ Hastanesi'nden lazer tedavisi müjdesi

Bacaklarda oluşan ve gerek sağlık gerekse de estetik olarak oldukça rahatsız edici varisler YDÜ Hastanesi'ne alınan son teknoloji lazer cihazı ile tedavi edilerek siliniyor.

Yayın Tarihi: 10/08/14 14:16
okuma süresi: 4 dak.
Varis Hastalarına YDÜ Hastanesi'nden lazer tedavisi müjdesi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus ) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hastanesi'ne alınan son teknoloji lazer cihazı ile bacaklarda oluşan ve gerek sağlık gerekse de estetik olarak rahatsız edici olan mavi, mor veya kırmızımsı yapılara sahip varislerin tedavi edilerek silindiği belirtildi.

Yrd. Doç. Dr. Özcem; KKTC'de ilk ve tek olan lazer cihazımız ile varis tedavisini en en son teknoloji ile yapıyoruz...

Lazer teknolojisinin, varis tedavisinde son yıllarda gittikçe artmakta olduğunu ve Dünya'da da saygın hastanelerde yapıldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Barçın Özcem, cildin dışından verilen lazer ışınları ile çapı 1 mm'nin altında olan toplardamar genişlemelerini de yok edebildiklerini belirtti. Uygulaması kolay olan bu işlemin özel bakım gerektirmediğinin altını çizen Özcem, "lazer tedavisi alan hastalarımız normal günlük hayatlarına da devam edebiliyorlar" diye konuştu.

Dünya'da en iyi sonuçların alındığı lazer cihazlarından birine sahibiz...

Özellikle en zor grup olan kılcal damar varislerinin tedavisinde de YDÜ Hastanesi'nin Dünyada'ki saygın hastaneler arasında yerini aldığını belirten Özcem, "hastenemiz Kıbrıs'ta tek olan ve tedavi bakımından da Dünya'da en iyi sonuçların alındığı lazer cihazlarından birine sahip. Hastanemizin bu cihazı bünyesine katması ile birlikte oluşturulan varis merkezimizde bütün varis tedavilerini yapmaya başladık. Bu gün merkezimizde her tür varis tedavisini en son teknolojiyi kullanılarak yüksek bir konfor ile yapıyoruz" diye konuştu.

Varis tedavisinde en zor olan kılcal damar varislerini de tedavi ediyoruz...

Varis ağrılı yorgun bacakların, kaşıntı, ödem, gece krampları gibi bir çok semptomlara neden olduğunu anlatan Özcem, varislerin kozmetik olarak da sorunlara yol açtığını söyledi. Varisin bir çok tipi bulunduğunu anlatan Özcem, en basit gibi görülen varis tipinin kılcal damar varisi olduğunu belirterek, aslında tedavisi en zor olanın da bunun olduğuna işaret etti. Sanıldığının aksine kılcal damar varislerinin ciddi semptomlara ve ciddi görüntü bozukluklarına neden olabbildiğine vurgu yapan Özcem, bu varisleri de YDÜ Hastanesi Varis Tedavi Merkezi'nde tedavi ettiklerini vurguladı.

YDÜ Hastanesi hastalarının gerek medikal, gerekse de diğer bütün ihtiyaçlarının en üst seviyede karşılıyor...

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in YDÜ Hastanesi'ne, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan insanlarımız başta olmak üzere, Doğu Akdeniz yanında bütün Akdeniz'i çevreleyen farklı dil ve kültürdeki insanlara da Ada'mızda uluslararası ve yüksek standartta sağlık hizmeti sunabilmek için can verdiği belirtilen açıklamada, Uluslararası standartlar ve "Joint Commision International" (JCI) akreditasyon kriterlerine uygun olarak yapılan hastanenin, hastaların gerek medikal, gerekse de diğer bütün ihtiyaçlarının en üst seviyede karşıladığı vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.