SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Onkoloji Merkezinin temel atma töreni yarın yapılıyor

Onkoloji Merkezinin temel atma töreni yarın yapılıyor

Onkoloji Merkezi'nin temel atma töreni, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla yarın saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 21/08/14 10:05
okuma süresi: 3 dak.
Onkoloji Merkezinin temel atma töreni yarın yapılıyor
A- A A+

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yerleşkesi içerisinde yer alacak Onkoloji Merkezi'nin temel atma töreninin 22 Ağustos 2014 yarın, saat 17.00'de gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, temel atma töreni, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Onkoloji Merkezi, kanserle mücadelede önemli bir adım olacak…

Bakanlık açıklamasında, Onkoloji Merkezi'nin ülkede kanserle mücadele konusunda yeniden yapılanmanın önemli bir ayağını oluşturduğu vurgulandı.

Onkoloji Merkezi, ciddi bir katkı sağlayacak…

Sağlık Bakanlığı'nın kanser konusunda bir yandan en üst düzeyde planlamaları yaptığı belirtilen açıklamada, bir yandan da Onkoloji Merkezi'nin hayata geçirilmesiyle altyapıya yönelik ciddi bir katkı sağlanacağı belirtildi.

İhalesi sonuçlandıktan sonra ilgili firmayla 18 Temmuz 2014'te sözleşmesi imzalanan Onkoloji Merkezi'nin, Temmuz 2015'te inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. Pediatrik onkoloji tedavileri, radyoterapi hizmetlerinin de verileceği Onkoloji Merkezi, 56 yataklı ve 6 yoğun bakımı ünitesinin bulunacağı bir çağdaş bir merkez olacak.

Resmi ziyaretler yapılacak…

Öte yandan, Onkoloji Merkezi'nin temel atma töreni nedeniyle günü birlik KKTC'ye ziyaret gerçekleştirecek olan TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyetin, bir dizi resmi ziyaretler yapacağını da bildirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Cuma günü saat 10.00'da kabul edilecek heyet sırasıyla, 10.30'da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve 11.15'te de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edilecek.

İki bakanlık arasında protokol imzalanacak…

Açıklamada, 22 Ağustos 2014 Cuma günü saat 16.00''da iki Bakanlık arasında işbirliğini geliştirmeyi öngören bir ek protokolün de imzalanacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve beraberindeki heyetin 14-15 Temmuz tarihlerinde, Ankara'da TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ziyareti esnasında ve iki bakanlığın heyetlerinin toplantıları sonucunda, Türkiye ve KKTC'nin sağlık alanında yürüttüğü işbirliğine yönelik konuların masaya yatırıldığı belirtilerek, mutabakata varılan hususların ek protokolle imza altına alınmasının karara bağlandığı kaydedildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardeş hastane oluyor…

İmzalanacak ek protokol, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, kardeş hastane olarak karşılıklı işbirliği yapabilmelerini de ön görüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.