SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ Hastanesi'ne Suriye'den ilk dört hasta geldi…

YDÜ Hastanesi'ne Suriye'den ilk dört hasta geldi…

Avrupa ülkelerinden sonra Suriye'den de ilk dört turist hasta sağlık hizmeti almak için KKTC'yi tercih ederek YDÜ Hastanesi'ne geldi.

Yayın Tarihi: 10/09/14 11:20
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ Hastanesi'ne Suriye'den ilk dört hasta geldi…
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa,Kıbrıs (Near East Universty, Nicosia, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kalp, kanser, diş, kadın hastalıkları başta olmak üzere Avrupa'dan KKTC'yi YDÜ Hastanesi'ni tercih eden hastaların ardından Ortadoğu'dan da sağlık hizmeti almak isteyen turist hastalar ülkemize gelmeye başladı.

Suriye'den hastalar YDÜ Hastanesi'nde…

YDÜ Hastanesi'nin hizmet vermeye başlamasından bu yana geçen dört yıl içinde uluslararası platformlarda sürdürülen çalışmaların gün geçtikçe meyvesini vermeye başladığını anlatan YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan'ın "Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel'in insiyatifi ile Dünya'nın dört bir yanında gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları, imzalanan anlaşmalar sayesinde Kuzey Kıbrıs'ı sağlık hizmeti almak için tercih eden ülke ve turist hasta sayısının arttığını görmek devletimiz, insanımız ve üniversitemiz adına bizleri memnun etmektedir" dediği belirtildi.

Avrupa'dan sonra Suriye'den hastalar gelmeye başladı…

İngiltere, Almanya, İtalya ve İskandinav ülkelerinden sonra Suriye gibi Ortadoğu ülkelerinden hastaların da sağlık hizmeti almak için ülkemizi tercih etmeye başladığını anlatan Savaşan, coğrafi konumu, tarihi ve turistik zenginlikleri, YDÜ Hastanesi başta olmak üzere sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastaneleri ile sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Kuzey Kıbrıs'ın dünyadan hak ettiği payı almaya başladığını söyledi.

Değişik coğrafyalardaki ülkeler tarafından tercih edilmemiz doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesidir…

Savaşan "Ülkemiz, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, son teknoloji cihazlar ile güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslar arası akreditasyonları ile sunduğu fiyat avantajları sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken bütün özellikleri taşıyor. Ülkemizin bu özellikleri ile her geçen gün değişik coğrafyalardaki ülkeler tarafından tercih edilmemiz doğru yolda olduğumuzun da en önemli göstergesidir" diye konuştu.

Ekonomiye yabancı hasta dopingi…

Bu gün sağlık turizmi kapsamında Türkiye'ye gelenlerin oluşturduğu katma değerin, turizm gelirini neredeyse 4'e katladığını vurgulayan Savaşan, ülkemiz için başta sağlık turizmi olmak üzere sürdürülebilir alternatif turizm çeşitlerinin gelişmesinin hayati öneme haiz olduğunu anlattı. Yurt dışına tedavi amacıyla giden hastaların, yalnız gitmediklerini belirten Savaşan, "hastalar ve beraberindeki kişiler tatil turistlerine kıyasla gittikleri ülkelerde daha uzun kalıyor, daha fazla geziyor, görüyor ve alış veriş yapıyorlar" diye konuştu. Yabancı hastaların gerek tedavileri gerekse de yaptıkları diğer harcamaların ekonomilere büyük katkısı olduğunu kaydeden Savaşan yabancı hastaların ekonomilere doping etkisi yaptığını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.