SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Çocuklarda 'BETA'ya dikkat

Çocuklarda 'BETA'ya dikkat

Kıbrıs Postası'na konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, değişen mevsimle birlikte ailelerin korkulu rüyası haline gelen ve yüksek ateş ile tehlikeli bir hal alan BETA hastalığı ile ilgili ise uyarılarda bulundu…

Yayın Tarihi: 02/10/14 11:00
okuma süresi: 3 dak.
Çocuklarda 'BETA'ya dikkat
A- A A+

Dr. Hüdaoğlu, "eğer bir çocukta yıl içerisinde sıkça bu rahatsızlık görülüyorsa, kapsül şeklinde olan aşının uygulanması gerekir. Ayrıca sık sık bu hastalığa yakalanan çocukların ailelerinden kültür alınarak taşıyıcılık durumu araştırılmalı ve ona uygun tedavi yöntemleri kullanılmalıdır" dedi.

Kıbrıs Postası - Canan Onurer

Gözümüzden bile sakınarak büyüttüğümüz çocuklarımızın özellikle kış aylarında yaşadığı hastalıklar anne, babaların korkulu rüyası haline geldi...

Çocuklarda yaşanan soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar ve BETA virüsü ile ilgili Kıbrıs Postası'na değerlendirmelerde bulanan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, "Hem çocukların evde dinlenmeleri ve bakımları için hem de sağlıklı çocuklara hastalıklarını bulaştırmalarını önlemek için evde bakıma alınması gerekmektedir" dedi.

Çocuklar için grip aşısının %60 koruması olduğuna değinen Hüdaoğlu yılda üçten fazla hasta olan veya ailede yoğunlukla grip yaşanan çocukların aşıyı yapması gerektiğini söyledi.

"Genel sağlık prensiplerine uyulmalı"

Enfeksiyon hastalıklarından kurtulmak için genel sağlık prensiplerine uyulması gerektiğini söyleyen Hüdaoğlu, "Muhakkak eller sık sık yıkanmalı. Kalabalık ortamlardaki havalandırmaya dikkat edilmedi. Hapşuran veya ateşlenen çocukların sağlıklı çocuklar ile aynı ortamda bulundurmadan kaçınılmalı. Ve en önemlisi de beslenmeye dikkat edilmeli" dedi...

"Gün içinde bir öğün sebze olmalı"

Çocuklardaki beslenmeye de dikkat edilmesi uyarısını yapan Hüdaoğlu, "Gün içerisinde bir öğün muhakkak sebze olmalı. Meyve çocuklarda çok önemlidir. Doğal beslenme çocuklarımızı aslında birçok hastalığa karşı koruyabiliyor. Bu nedenle sıvı tüketimi ve beslenme koruyucu olabilir." dedi.

BETA'ya dikkat

Öte yandan ailelerin korkulu rüyası haline gelen ve yüksek ateş ile tehlikeli bir hal alan BETA hastalığı ile ilgili ise uyarılarda bulunan Hüdaoğlu, "Grip aşısı gibi bir aşısı olan BETA hastalığında, eğer bir çocukta yıl içerisinde sıkça bu rahatsızlık görülüyorsa kapsül şeklinde olan aşının uygulanması gerekmektedir. Öte yandan sık sık bu hastalığa yakalanan çocukların ailelerinden kültür alınarak taşıyıcılık durumu araştırılmalı ve ona uygun tedavi yöntemleri kullanılmalıdır. Tüm bu hastalıkların önüne geçmek için ise çocukların elleri sık sık yıkanmalı, bulundukları ortamlar havalandırılmalı ve iyi beslenme geliştirilmeli" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.