SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Gülle: "Fevzi Çakmak hocamız insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacaktır"

Gülle: "Fevzi Çakmak hocamız insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacaktır"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıslı Türk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Fevzi Çakmak'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 24/10/14 13:18
okuma süresi: 2 dak.
Gülle: "Fevzi Çakmak hocamız insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacaktır"
A- A A+
Kıbrıslı Türk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Fevzi Çakmak'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Gülle, Erenköy mücahitlerinden Prof. Dr. Çakmak'ın vefatından dolayı derin bir üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Gülle, "Prof. Dr. Fevzi Çakmak, Kıbrıslı Türklerin tıp alanında yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden birisidir. Ankara'da hekimlik yaptığı dönemde birçok Kıbrıslı hastaya yardımcı olan yurtsever, Kıbrıs aşığı bir ağabeyimizi kaybettik. Fevzi Çakmak, yaşamı boyunca hekimliğiyle, akademisyenliğiyle ve sosyal alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla iz bırakmıştır" dedi.

"Türkiye'de Kıbrıslı Türklerin Elçisi olarak bir nefer gibi çalıştı"

Mesajında, Prof. Dr. Fevzi Çakmak'ın yıllarca Türkiye'de Kıbrıslı Türklerin elçisi gibi, adeta bir nefer olarak çalıştığının altını çizen Bakan Gülle, "Fevzi Çakmak hocamız yaşamı boyunca hep insanları elinden tuttu, yardım ve tedavi etti. Kıbrıs'a tatile geldiğinde de hekimlerimizin eğitimlerine katkı koydu, hastalarımızın şifa bulmasına yardımcı olmaya çalıştı. Çakmak, herkes tarafından çok sevilen bir kişiydi. Sürekli, pozitif enerji saçan değerli bir ağabeyimizdi" dedi.

"Pek çok yapılamayacak ameliyatı yapan kişiydi"

Prof. Dr. Fevzi Çakmak'ın tıpta teknolojinin şimdiki kadar ileri olmadığı yıllarda, Türkiye'de yapılması çok zor ve riskli olan pek çok ameliyatı Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştiren yenilikçi bir hekim olduğunu da vurgulayan Bakan Gülle, öncelikle çok iyi bir insan, çok iyi bir hekim ve akademisyen olan Çakmak'ın, insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacağını söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.