SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Yeni bir Diyabet Taraması yapılacak"

Yeni bir Diyabet Taraması yapılacak”

Yenilenen çehresiyle hizmet vermeye başlayan Diyabet Merkezini ziyaret eden Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ülke genelini kapsayan yeni bir 'Diyabet Taraması' için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 14/11/14 14:18
okuma süresi: 5 dak.
Yeni bir Diyabet Taraması yapılacak”
A- A A+

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' dolayısıyla, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Diyabet Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette basına açıklama yapan Bakan Gülle, 11 yıldan bu yana hizmet veren Diyabet Merkezi'nin, ciddi bir tadilattan geçirilmesi için kısa bir süre önce çalışma başlattıklarını söyledi.

Gülle, "Diyabet Merkezimizin tadilatının 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe kadar tamamlanmasını hedeflemiştik. Ne mutlu ki, bu hedefi gerçekleştirebildik ve böylesi bir anlamlı günde Diyabet Merkezimizi daha çağdaş bir görünüme kavuşturabildik" dedi.

Diyabet Merkezinin tadilatına yönelik gerçekleştirilen çalışmalara, Kıbrıs Türk İç Mimarlar Odası'nın gönüllü ve ücretsiz katkı koyduğunu da dile getiren Bakan Gülle, Diyabet Merkezinin artık, fiziki altyapısı daha iyi ve çağdaş bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Yeni bir diyabet taraması yapılacak…

Diyabet Merkezinin altyapısının geliştirilmesine yönelik çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini kaydeden Bakan Gülle, Ülkede, Diyabet Taraması çalışmasının en son 2008 yılında gerçekleştirildiğini kaydederek, Ülkede yeni bir Diyabet Taraması yapılması için Sağlık Bakanlığının çalışma başlattığını belirtti.

Diyabet önlenebilir bir hastalıktır…

Diyabetin, çağın en önemli hastalıklarından birisi olmasına rağmen önlenebilir olduğunu da belirten Bakan Gülle, doğru ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra, hareketli yaşam ve sporun, diyabet ve pek çok hastalığın önlenmesinde önemli rol oynadığına işaret etti.

Çocukların, obeziteye karşı bilinçli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi için okullarda yürütülen çalışmalar hız kazandı…

Obezite ve beslenme bozukluklarının çok küçük yaşlara indiğini de kaydeden Bakan Gülle, Sağlık Bakanlığının, Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle, okul kantinleri aracılığıyla, sağlıksız ve fast-food tarzı beslenme alışkanlıklarının önüne geçilmesine yönelik çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Gülle, "Çocukların küçük yaşta sağlıklı beslenme alışkanlığını edinmeleri için okullarda ciddi çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar gelişerek devam edecektir" dedi.

Diyabet eğitimleri…

Diyabet hastalığı hakkında bireylerin küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesine yönelik hem Devletin hem de Sivil Toplum Örgütlerinin çeşitli eğitim çalışmaları organize ettiğine de dikkat çeken Bakan Gülle, bu çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de sürdürüleceğini söyledi.

Diyabet Merkezi'nde artık Uzman Psikolog da görev yapıyor…

Sağlık Bakanı Ahmet Gülleden sonra bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı da, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve ekibine teşekkür ederek, yakın bir süre önce Diyabet Merkezi'nde bir Uzman psikoloğun görev yapmaya başlamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Diyabet hastalarına, ilaç temini ve tahliller konusunda kolaylık sağlanıyor…

Diyabet hastalarının ilaç teminine ve tahlillerinin kolaylıkla yapılabilmesine yönelik Sağlık Bakanlığının başlattığı uygulamaların da memnuniyet verici olduğunu ifade eden Oymacı, otomasyon ve randevu sistemi konusunda Bakanlığın attığı adımları desteklediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Sorumlu Hekim Dr. Hasan Sav, Bakan Gülle ve beraberindeki heyete Diyabet Merkezini gezdirerek, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

'Beslenme ve Diyet Ünitesi', 'Göz Ünitesi ' ve 'Ayak Bakımı Ünitesi'nin yer aldığını ifade eden Sav, gebe diyabetiklerinin tetkiklerinin, tüm şeker yükleme testleri ve özel endokrin testlerinin Merkezde yapılmakta olduğunu söyledi.

Sertifikalı Uzman Diyabet Hemşireleri hastalara eğitim veriyor…

Dr. Hasan Sav, Merkezde, Sertifikalı Uzman Diyabet Hemşirelerinin 'İnsülin Kalemi' ve 'Kendi Kendine Takip' eğitimleri de verdiğine işaret ederek, Diyabet Merkezi'nin Sağlık Bakanlığının destekleriyle hasta ve hasta yakınlarına yönelik eğitsel ve bilimsel çalışmalar da gerçekleştirdiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.