SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Gülle: "Antibiyotiklerin akılcı kullanımı şart"

Gülle: "Antibiyotiklerin akılcı kullanımı şart"

18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Gülle, antibiyotiklerin akılcı kullanımına işaret etti…

Yayın Tarihi: 17/11/14 15:58
okuma süresi: 3 dak.
Gülle: "Antibiyotiklerin akılcı kullanımı şart"
A- A A+

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, antibiyotiklerin mutlaka, hekim kontrolünde kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla mesaj yayımlayan Bakan Gülle, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) de ortaya koyduğu gibi, bilinçsiz ve kontrolsüz antibiyotik kullanımının direnç gelişmesi nedeniyle, çok dikkatli ve hekim kontrolünde kullanılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Mesajında, dirençli bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlığı tehdit eden, ciddi bir sorun haline geldiğini ifade eden Gülle, "Bunun yanında yapılan Araştırma Geliştirme (AR-GE) çalışmalarında uzun süredir dirençli bakterilere etkili olabilecek yeni antibiyotiklerin geliştirilmediği görülmektedir. Bu da, dirençli bakterilerin gelişmesinin durdurulması ve antibiyotiklerin gelecek nesillerde etkinliğinin sürdürülebilmesi için tek çarenin antibiyotiklerin akılcı kullanımından geçtiğini göstermektedir" dedi.

Amaç, antibiyotiklerin akılcı kullanımına yönelik farkındalığı artırmak…

"Halk sağlığını tehdit eden antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak düşüncesi ile her yıl 18 Kasım'da, 'Avrupa Antibiyotik Farkındalık' etkinleri gerçekleştirilmektedir" diye sözlerine devam eden Bakan Gülle, antibiyotik kullanımının kontrol altına alınıp akılcı kullanımı sağlanamazsa, kolaylıkla tedavi edilebilecek bir enfeksiyon hastalığının bile, direnç nedeniyle ölümcül olabilecek sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Antibiyotikler, ülkemizde en çok kullanılan ilaçlar arasındadır…

Ülkemizde antibiyotiklerin, en çok kullanılan ilaçlar içerisinde yer aldığını belirten Bakan Gülle, bunların önemli bir kısmının ise gereksiz ya da yanlış kullanıldığının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla akıllı ilaç kullanımına yönelik radyo-tv kamu spotları ve bilgilendirici broşürleri hazırladı…

Akıllı ilaç kullanımına yönelik farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla bir süre önce radyo-tv kamu spotları ve bilgilendirici broşürler hazırlattıklarını da belirten Bakan Gülle, "Antibiyotik konusunda farkındalık yaratmak ve antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.