SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İletişim Fakültesi'nde "Kaliteli Yaşam İçin Böbreklerimizi Sevelim"

YDÜ İletişim Fakültesi'nde "Kaliteli Yaşam İçin Böbreklerimizi Sevelim"

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden bir öğrencinin hazırladığı "Kaliteli Yaşam İçin Böbreklerimizi Sevelim" konulu sosyal sorumluluk projesine destek verdi.

Yayın Tarihi: 07/12/14 09:56
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İletişim Fakültesi'nde "Kaliteli Yaşam İçin Böbreklerimizi Sevelim"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dariesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, organizasyon Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk ALTUNÇ danışmanlığında son sınıf öğrencisi olan Mahmut ABBAS'ın bölüm projesi kapsamında düzenlendi.

Dernek Başkanı Dr. Zerrin Akalın ile Diyetisyen Tünay Tuğcan, konu ile ilgili düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı.

Akalın konuyla ilgili açıklamasında, "sağlıklı beslenme ve koruyucu hekimlik" konusunda bilgilendirmenin ilk okullardan başlaması gerektiğine vurgu yaparak, sağlıkta önemli olan ve üzerinde durulan esas konunun; koruyucu hekimlik olduğuna işaret etti.

Devletin halkı bilinçlendirerek ve gerekli tedbirleri alarak hastalığı belli derecede önleyebileceğini ifade eden Akalın, bunun zaten devletin görevi olduğunu, konunun mali boyutuna bakıldığı zaman da hasta olmamak için harcanacak paranın, hasta olduktan sonra harcanacak paradan çok daha az olduğuna vurgu yaptı.

Akalın, bunun için sağlıklı beslenme ve temiz çevre bilincini yerleştirecek programların ders müfredatına konması gerektiğine inanç belirterek, çocuklara küçük yaştan bu bilincin verilmesi ve yaşam biçimi oluşturmanın hedef olması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.