SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

İki haftada iki hastada 'deli dana' bulgularına rastlandı

İki haftada iki hastada 'deli dana' bulgularına rastlandı

Dr. Burhan Nalbantoğlu Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu ve Nöroloji Klinik Şefi Dr. Sıla Usar yazılı açıklama yaparak son iki hafta içinde nöroloji kliniğine başvuran hastalardan iki tanesinde Creutzfeldt-Jacob (Deli dana) hastalığı bulguları saptandığını açıklayarak, kesin bilgiye iki hafta içinde ulaşacaklarını belirttiler. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 15/04/15 15:08
okuma süresi: 2 dak.
İki haftada iki hastada 'deli dana' bulgularına rastlandı
A- A A+

"Son iki hafta içinde, Hastanemiz nöroloji kliniğine başvuran hastalardan iki tanesinde Creutzfeldt-Jacob hastalığı bulguları saptanmış ve bu ön tanı ile hospitalizasyonu sağlanmıştır.

Her iki hastanın EEG ve MRG tektikleri Creutzfeldt-Jacob hastalığı öntanısını desteklemektedir.

Hastalardan alınan Beyin omurilik sıvıları (BOS) tektik edilmiş olup, sonuçların en geç iki hafta içinde tarafımıza ulaşması beklenmektedir.

Tüm bu tektikler tanıya yardımcı olmakla birlikte kesin tanı,doku analizleri ile yapılabilmektedir ( biopsi-patolojik tektik)
Harcanan tüm çabaya karşın hastalarımızdan birini 14.4 2015 tarihinde kaybetmiş bulunmaktayız . Adli Tıp ve Beyin cerrahisi meslektaşlarımızın beyinden aldığı.doku örnekleri Sağlık bakanlığınca ilgili merkezlere ulaştırılıp analizleri sağlanacaktır. Böylece kesin tanıya ulaşma şansımız olacaktır.

Bilginize sunulur"

Dr. RAMADAN KAMİLOĞLU

BAŞHEKİM

Dr.SILA USAR

NÖROLOJİ KLİNİK ŞEFİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.