SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Sağlık Bakanlığı: "Münferit kızamık vakaları göründü ancak, bir salgın söz konusu değil"

Sağlık Bakanlığı: "Salgın söz konusu değil"

Sağlık Bakanlığı, son zamanlarda münferit kızamık vakalarının görüldüğünü ancak, aşılama oranının yüksek olmasından dolayı ülkede bir salgının beklenmediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 21/06/15 14:28
okuma süresi: 3 dak.
Sağlık Bakanlığı: "Salgın söz konusu değil"
A- A A+
''Birinci doz 1 yaş, ikinci doz 4-5 yaşlarında yapılmatadır. Ancak zamanında yapılmayan aşılar yaşamın her döneminde yapılabilir. Eksik aşısı olan çocuklar mutlaka, tüm Devlet Hastaneleri ve Sağlık Merkezleri'nde ücretsiz yapılmakta olan 2 doz Kızamık, Kızamıkcık ve Kabakulak (MMR) aşılarını tamamlamalıdır''

Sağlık Bakanlığı, son zamanlarda münferit kızamık vakalarının görüldüğünü ancak, aşılama oranının yüksek olmasından dolayı ülkede bir salgının beklenmediğini açıkladı.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, özellikle genç erişkinlerde hastalığın, yüzde 30 oranında komplikasyona neden olabileceğinden iki doz kızamık aşısı olmayan veya aşı durumunu bilmeyenlerin aşılarını yaptırmalarının önemli olduğu kaydedildi.

Tam koruma sağlanabilmesi için 2 doz aşılama yapılması gerekli...

Ülkemizde, aşı takvimi uyarınca Kızamık, Kızamıkcık, Kabakulak (MMR) aşılarının 2 doz şeklinde uygulanmakta olunduğu belirtilen açıklamada, ''Dünya Sağlık Örgütünün de Kızamık, Kızamıkcık ve Kabakulak'ta (MMR) tam koruma sağlanabilmesi için 2 doz aşılama yapılması gerekliliği vurgulanmaktadır'' denildi.

Aşısı eksik olan çocuklar mutlaka 2 doz aşılarını. tamamlamalı...

''Birinci doz 1 yaş, ikinci doz 4-5 yaşlarında yapılmatadır. Ancak zamanında yapılmayan aşılar yaşamın her döneminde yapılabilme özelliği taşıyor. Aşısı eksik olan çocukların mutlaka 2 doz MMR aşılarının tamamlamaları son derece önemlidir'' denilen Bakanlık açıklamasında, söz konusu aşıların tüm Devlet Hastaneleri ve Sağlık Merkezleri'nde ücretsiz yaptırılabilineceği belirtildi.

Özelde çalışan çocuk hekimleri tarafından takip edilen çocukların, MMR aşılarının yapılıp yapılmadığının, hekimlerinden mutlaka öğrenmelerini öneren Sağlık Bakanlığı, aşıları eksik olan çocukların mutlaka aşılarını tamamlanması için ailelerin, gereken girişimleri yapmaları istendi.

Yüksek ateş, öksürük ve döküntü şikayeti olan kişilerin kızamık olasılığına karşın bir sağlık kuruluşuna başvurmalı...

Bakanlık açıklamasının sonunda, ''Yüksek ateş, öksürük ve döküntü şikayeti olan kişilerin kızamık olasılığına karşın, muhakkak bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır'' dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.