SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Gülle: "Yenierenköy Sağlık Merkezi, 2016'da hizmete girecek"

Gülle: “Yenierenköy Sağlık Merkezi, 2016’da hizmete girecek”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Karpaz bölgesi ziyaretleri çerçevesinde Yenierenköy'de yapımı devam eden yeni Sağlık Merkezi inşaat alanıyla, Mehmetçik'e yapılması planlanan yeni Sağlık Merkezi için öngörülen arazide incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 23/06/15 16:37
okuma süresi: 4 dak.
Gülle: “Yenierenköy Sağlık Merkezi, 2016’da hizmete girecek”
A- A A+

İlk olarak Yenierenköy'de yapımı devam eden Sağlık Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan ve inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Gülle'ye, İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve Bakanlık Özel Kamem Müdürü Süleyman Mert eşlik etti.

SAĞLIK MERKEZİ, PLANLANAN SÜREDEN DAHA ERKEN; ŞUBAT YA DA MART 2016'DA BİTECEK…

Bakan Gülle incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada Karpaz bölgesinde sağlık başta olmak üzere her alanda yatırım yapmayı düşündüklerini ifade ederek, kısa bir süre önce temeli atılan Yenierenköy Sağlık Merkezi'nin normalde, Mayıs 2016 yılında bitmesi gerektiğini ancak planlanandan daha erken bir tarihte bitmesine gayret gösterildiğini kaydetti.

Bakan Gülle, "Müteahhit firmayla imzalanan sözleşme gereği, Yenierenköy'e yapılmakta olan yeni Sağlık Merkezi'nin, Mayıs 2016'da tamamlanması öngörülmüştü ancak, merkezin planlanandan daha erken bir zamanda; Şubat ya da Mart ayında bitirilmesi için çalışma yürütülüyor. İlgili firma bizlere bu konuda olumlu bir yaklaşım göstermiştir. Sağlık Merkezini muhtemelen öngörülen zamandan daha da erken bitirip hizmete koyacağız" dedi.

Konuşmasında, Karpaz bölgesinin başta turizm olmak üzere yeni yatırımlarla gelişen bir bölge olduğuna da dikkat çeken Bakan Gülle, bu gelişimin iyi olabilmesi için en temel koşulun da sağlık altyapısının güçlü olmasının olduğuna işaret etti.

YENİERENKÖY BELEDİYE BAŞKANI YIKICI, BÖLGEYE GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUN…

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da bölge halkının uzun yıllardan beri beklentisi olan Yeni Sağlık Merkezi'nin inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, bölgeye yapılan böylesi yatırımlardan son derece memnun olduklarını ifade etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da bölge halkın artık sağlık hizmeti almak için başka bölgelere gitmek zorunda kalmayacağını vurguladı.

Bakan Gülle ziyaretleri çerçevesinde daha sonra Mehmetçik'e yapılması planlanan yeni sağlık merkezi için öngörülen arazinde incelemelerde bulundu.

MEHMETÇİK BÖLGESİNE DE YENİ BİR SAĞLIK MERKEZİ…

Yenierenköy'den sonra Mehmetçik'e geçen Sağlık Bakanı Gülle, yapılması planlanan yeni Sağlık Merkezi için öngörülen arazilerde incelemelerde bulundu.

Basına açıklama yapan Bakan Gülle, "Mehmetçik bölgemizde yine özelikle Bafra Turizm bölgesindeki yatırımlarıyla oralara da hizmet vermesiyle orda daha etkin çalışacak bir sağlık altyapısına gereksinim vardır, dolayısıyla orda da bir yeni sağlık merkezi yapmayı düşünüyoruz" dedi.

YERİNDE SAĞLIK PROJESİ DE BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR…

Karpaz bölgesine büyük önem verdiklerini dile getirerek, yerinde sağlık hizmeti projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini yineledi.

MEHMETÇİĞE YAPILACAK YENİ SAĞLIK MERKEZİ, BÖLGE HALKI VE TURİZM TESİSLERİ İÇİN ÖNEMLİ…

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de Mehmetçik beldesinde yapılması planlanan yeni Sağlık Merkezi'nin bölge halkı ve turizm tesisleri için önemli olduğunu söyleyerek, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'ye teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.