SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

İzbul: "Diyabet ve tüm kronik hastaların destekçisi olmaya devam edeceğiz"

İzbul: "Diyabet ve tüm kronik hastaların destekçisi olmaya devam edeceğiz"

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Sağlık Bakanlığının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, diyabet hastaları ve tüm kronik hastaların destekçisi olmaya devam edeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 24/07/15 18:02
okuma süresi: 3 dak.
İzbul: "Diyabet ve tüm kronik hastaların destekçisi olmaya devam edeceğiz"
A- A A+

Bakanlık Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan İzbul bugün, Mustafa Oymacı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diyabet Derneği yöneticilerini kabul etti.

İnsan yaşamında sağlığın, her şeyden önemli olduğuna vurgu yapan Bakan İzbul, sağlık alanında, sosyal devlet anlayışına uygun olarak sürdürülen çalışmaların daha da geliştirilerek sürdürüleceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının KT. Diyabet Derneğiyle var olan iyi ilişkilerini bundan sonra da sürdüreceklerini dile getiren Bakan İzbul, "Sağlık Bakanlığı ve dernek, diyabet konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimi için çeşitli projeleri hayata geçirmek için birlikte çalışmaya devam edecektir" dedi.

OTOMASYON SİSTEMİNDE KRONİK HASTALARA 4 AYLIK REÇETE YAZILIYOR…

Sağlık Bakanlığının yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü ciddi çalışmalar sonucunda otomasyon sistemine geçildiğini söyleyen Bakan İzbul, yeni sistem dâhilinde kronik hastalara ilaç temini konusunda kolaylıklar sağlandığını kaydetti.

Bakan İzbul, "Tüm kronik hastalara artık, 4 aylık reçete yazılıyor. Hastaları 2'şer aylık ilaçlarını bir defada temin ediyor. Her ay hastaneye gidip reçete yazdırma zorunluluğunda olmuyor" dedi.

DİYABET HASTALIĞINA ÇARE BULUNACAK…

Dünyada diyabet hastalığının çaresinin bulunup sonlandırılmasına yönelik çok ciddi çalışmaların yapılmakta olunduğunu da kaydeden Sağlık Bakanı Salih İzbul, yapılan bu çalışmaların başarıya ulaşacağına ve diyabet hastalığına çare bulunacağını inanç belirtti.

DERNEĞİN, SAĞLIK BAKANLIĞIYLA DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK…

  1. Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı da konuşmasına Sağlık Bakanı Salih İzbul'a yeni görevinde başarılar dileyerek başladı.

İzbul'un sağlığın içinden gelen deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken Oymacı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sağlık Bakanlığıyla dayanışma ve işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini söyledi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da, toplumda diyabete karşı farkındalığın artırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığıyla beraber, kampanya düzenlemek istediklerini söyleyen Oymacı, Bakan İzbul'u 7 Ağustos tarihinde gerçekleştirecekleri dayanışma yemeğine de davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.