SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Savaşan: "Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi dinamosu YDÜ"

Savaşan: "Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi dinamosu YDÜ"

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, Doç. Dr. İrfan S. Günsel başkanlığında YDÜ ve Hastanesi'nin Dünya'nın beş kıtasında kabul gören ve pek çok kıymetli ödülle taçlandırılan kalitesi ve KKTC adına uluslararası saygın kuruluşlardan aldığı üyelikleri ile eğitim, sağlık alanları başta olmak üzere Sağlık Turizmi'nde de Kuzey Kıbrıs'ın dinamosunun Yakın Doğu Üniversitesi olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 16/08/15 16:41
okuma süresi: 4 dak.
Savaşan: "Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi dinamosu YDÜ"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan'ın katıldığı bir televizyon programında Kuzey Kıbrıs'da alternatif turizm türlerinin gelişmesinin önemine dikkat çekerek, Sağlık Turizmi'nin istenen noktaya ulaşması için yasal düzenleme, denetim ve teşviklendirmenin hayati öneme sahip olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Başarı, Sağlık Turizmi'ni ülke politikası haline getirebilmekle mümkündür..

Savaşan, Dünya'da son on yılda Sağlık Turizmi'nde başarılı olmuş ülkelerin, öncesinde süreçlerini tanımlamış ve stratejilerini belirleyerek Sağlık Turizmi'ni ülke politikası haline getirdiğini söyledi. Savaşan, iyi yönetişim ilkesi çerçevesinde turizm sektörü ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları yanısıra STK'ların karar verme süreçlerine katılımlarının sağlanarak konseyler bazında kurumsallaşmaya gidilmesi gerektiğine işaret etti.

Sürdürülebilir turizm yaklaşımının benimsenmesi çok önemli...

Ülkede sürdürülebilir turizm yaklaşımının benimsenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Savaşan, turizm gelişiminin hükümetlerin sosyo-ekonomik hedefleri ve sürdürülebilir çevre politikaları ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Turizmi için etkin tanıtım ve pazarlama yapılmalı...

Sağlık turizmi alanında etkin tanıtım ve pazarlama yapılmasının önemine de işaret eden Savaşan, hedef ülke ve bölgelerde tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Tanıtım ve pazarlama alanında kamu ve özel sektör işbirliklerinin artırılması gerektiğini söyleyen Savaşan, ülke içi katmadeğerin artması için Sağlık Turizmi'nin Türkiye'de olduğu gibi teşviklendirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Günsel'in insiyatifiyle KKTC'nin, eğitim ve turizm olanaklarını tanıtıyoruz...

Bu gün sağlık turizmi kapsamında Türkiye'ye gelenlerin oluşturduğu katma değerin, turizm gelirlerini neredeyse 4'e katladığını vurgulayan Savaşan, bu bilinçle YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in insiyatifiyle uluslararası platforumlarda sürdürülen ilişkiler ile KKTC'nin, eğitim, turizm ve sağlık turizmi olanaklarını Dünya'nın dört bir yanında tanıttıklarını söyledi. Yürütülen bu çalışmaların da katkısı ile Kuzey Kıbrıs'ın eğitim turizmi, sağlık turizmi gibi alanlarda önemli mesafeler aldığını belirten Savaşan, bu sayede ülke içi katmadeğerin arttığına da işaret etti.


9 konu teşvik edilmeli...

Savaşan, Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin gelişmesi için, Türkiye'de olduğu gibi kamu ve özel sektör ayrımcılığı olmaksızın, hasta yol desteği, yurt dışı tanıtım desteği, organizasyon desteği, arama motoru desteği, yurt dışı brim desteği, uluslararası belgelendirme (akreditasyon) desteği, danışmanlık desteği, ticaret heyeti, alım heyeti desteği, pazar araştırması rapor desteği gibi konularda teşvik verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.