SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Uzun çalışma saatleri inme ve kalp hastalığı riskini artırıyor

Uzun çalışma saatleri inme ve kalp hastalığı riskini artırıyor

London College'dan epidemoloji profesörü Mika Kivimaki ve meslektaşları Avrupa, Avustralya ve ABD'den 603 bin 838 kadın ve erkeği 8.5 yıl takip ederek 25 çalışmayı analiz etti. Bunlardan biri de 7 yıl boyunca 528 bin 908 kadın ve erkeğin inme, alkol ve fiziksel aktivitelerini inceleyen bir araştırmaydı.

Yayın Tarihi: 21/08/15 07:53
okuma süresi: 2 dak.
Uzun çalışma saatleri inme ve kalp hastalığı riskini artırıyor
A- A A+

Buna göre 41 ve 48 saat çalışanlarda inme riskinin yüzde 10 iken, 49 ile 54 saat arası çalışanların inme riski yüzde 27. London College Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre haftada 55 saatten fazla çalışan insanlar, 35-40 saat çalışanlara göre daha fazla inme riski taşıyor. 55 saatten daha fazla çalışanlarda ise bu risk yüzde 33'e yükseliyor.

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ DE YÜZDE 13 ARTIRIYOR

Aynı araştırmaya göre, uzun çalışma saatleri yaş, cinsiyet, sosyo-ekonomik düzey gibi etkenler hesaba katıldığında koroner kalp hastalığı riskini de yüzde 13 artırıyor.Ancak Araştırmacılar fiziksel aktivite eksikliği, yüksek alkol tüketimi ve tekrarlayan stresin de bu riskleri yükselttiğini söyledi.

TÜRKİYE 50 SAATTEN FAZLA ÇALIŞANLARIN EN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKE

Araştırmaya göre Türkiye 50 saatten fazla çalışan insanların en fazla olduğu ülke. Türk insanının yüzde 43'ü haftada 50 saatten fazla çalışırken, Hollanda'da bu oran yüzde 1'den bile daha az.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.