SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

"2015 Kıbrıs Diyabet Çalıştayı" yapıldı

"2015 Kıbrıs Diyabet Çalıştayı" yapıldı

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde "2015 Kıbrıs Diyabet Çalıştayı" yapıldı.

Yayın Tarihi: 21/11/15 12:27
okuma süresi: 2 dak.
"2015 Kıbrıs Diyabet Çalıştayı" yapıldı
A- A A+

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği'nden verilen bilgiye göre, çalıştay KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde sürdürülen "Diyabet Önlenebilir" kampanyasının bir bacağı olarak organize edildi.

Diyabetin "7 ana başlık" altında irdelendiği çalıştay dün Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

2015 Kıbrıs Diyabet Çalıştayı'nda her ana başlık için bir ortak rapor oluşturuldu.

Çalıştayın ülkede diyabet politikası geliştirmek için gereken çalışmaların ivedilikle başlatılması için sivil topluma ve karar verici mekanizmalara yol gösterici ve teşvik edici olması beklentisi dile getirildi.

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, çalıştayın açılışına Meclis Başkanı Sibel Siber, DAÜ Rektör Vekili Prof. Necdet Osam, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli de katıldığını bildirdi.

Çalıştaya Türkiye Diyabet Vakfı'ndan "2015 Bilim Adamı Ödülü"nü alan Prof. Dr. Temel Yılmaz'ın, Uluslararası Diyabet Federasyonu Avrupa'nın 2016 Dönemi Başkanı Prof. Dr. Şehnaz Karadeniz'in katıldığı da kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.