SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

"Gribal enfeksiyonlu hasta sayılarında azalma var"

"Gribal enfeksiyonlu hasta sayılarında azalma var"

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel, Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, 12 / 27 Ocak 2016 tarihleri arasında 'Acil Servis' ve 'Gribal Enfeksiyon Polikliniğine' 2 bin 797 hastanın müracaat ettiğini, bu rakamın da günde ortalama 174 hastaya denk geldiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 29/01/16 15:22
okuma süresi: 3 dak.
"Gribal enfeksiyonlu hasta sayılarında azalma var"
A- A A+

MEVCUT GRİBAL ENFEKSİYONLARDA GEÇTİĞİMİZ YILARDAN FARKLI OLARAK BİR ARTIŞIN SÖZ KONUSU DEĞİL…

Mevcut gribal enfeksiyonlarda geçtiğimiz yılardan farklı olarak bir artışın söz konusu olmadığını belirten Berkesl, kış aylarının, gribal enfeksiyonlarda artış beklenen aylar olduğuna işaret etti.

ÖZELLİKLE RİSK GRUPLARINDAKİ KİŞİLER İÇİN AŞILANMA ÖNEMLİ…

Kış aylarında gribal enfeksiyon vakalarında yaşanan yoğunluğun önüne, Ekim ve Kasım aylarında gribal enfeksiyonlara karşı aşılanma ile geçilebileceğini kaydeden Berksel, halkın bilinçlendirilmesine yönelik yapılacak çalışmaların da bu anlamda önemli olduğuna dikkat çekti.

"Özellikle riskli gruplardaki hastaların aşılanması daha da önem arz etmektedir" diyen Berksel, gribal enfeksiyonların yoğun olduğu dönem içerisinde özellikle risk gurubundaki hastaların aşılanmasında yarar görüldüğünü belirtti.

ENFEKSİYONLU HASTA SAYILARINDA AZALMA VAR…

Son günlerde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine müracaat eden gribal enfeksiyonlu hasta sayılarında azalma olduğunu da ifade eden Başhekim Berksel, bu nedenle Devlet Hastanesi Acil Servis yanında hizmet veren "Gribal Enfeksiyon Polikliniği'nin" 30 Ocak Cumartesi günü itibarı ile sona ereceğini söyledi.

İHTİYAÇ HALİNDE ENFEKSİYON POLİKLİNİĞİNE MÜRACAAT EDİLEBİLİR…

Hastaların, ihtiyaç halinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Polikliniğinde hizmet veren Enfeksiyon Polikliniğine müracaat edebileceklerini de ekledi.

GRİBAL ENFEKSİYONLU HASTALARDAN ALINAN ÖRNEKLERDE SADECE H1N1 VİRÜSÜ DEĞİL, DİĞER VİRÜS
TİPLERİ DE TESPİT EDİLDİ…

Gribal enfeksiyonlu hastalardan alınan örneklerde sadece H1N1 virüsü değil, diğer virüs tiplerinin de tespit edildiğine de vurgu yapan Başhekim Berksel, 12 / 27 Ocak 2016 tarihleri arasında 'Acil Servis' ve 'Gribal Enfeksiyon Polikliniğine yapılan müracaatlar sonucu ortaya çıkan istatistikleri şu şekilde açıkladı:

  • Acil Servise mürcaat eden hasta sayısı: 2 Bin 155.
  • Gribal Enfeksiyon Polikliniğine müracaat eden hasta sayısı:
  • Servislerde yatılı tedavi gören hasta sayısı:
  • Tedavi görüp taburcu olan hasta sayısı:
  • Halen tedavi gören hasta sayısı:
  • Yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyulan hasta sayısı:
  • Halen yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı:
  • H1N1 teşhisi alıp ölen hasta sayısı: 1.
  • Moleküler Genetik Laboratuvarı'ndan virüs tiplerini belirlemek amacı ile test yapılan hasta sayısı:
  • H1N1 (+) çıkan hasta sayısı:
  • Yapılan çalışmalarda tespit edilen diğer bazı virüs tipleri; İnfluenza B, Koronavirüs 229, Rinovirüs ve Metapneumovirus.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.