SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

EHHD: "Hastanın Sesini duyurmak için yola çıkıyoruz"

EHHD: "Hastanın Sesini duyurmak için yola çıkıyoruz"

Evrensel Hasta Hakları Derneği (EHHD) Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ve İtalyan proje ortağı Aktif Yurttaşlık Ağı (Active Citizenship Network) ile birlikte yürüteceği "Hastanın Sesi" projesinin tanıtımı için 19 Nisan, Salı günü saat 17:00'de Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde açılış etkinliği düzenliyor

Yayın Tarihi: 17/04/16 10:05
okuma süresi: 3 dak.
EHHD: "Hastanın Sesini duyurmak için yola çıkıyoruz"
A- A A+

Kıbrıs Türk toplumundaki hasta hakları ihlallerinin azaltılması, hastaların onur ve kişilik bütünlüğünün temel insan haklarına uygun olarak korunması ve Kıbrıs Türk toplumundaki hastaların yaşam kalitelerinin geliştirilmesini amaçlayan proje, hastaların sesini duyurmayı hedefliyor.

Avrupa Hasta Hakları Bildirgesi ile ilgili farkındalık yaratmak

Hastaları, evrensel hasta hakları konusunda bilgilendirerek, bu spesifik hakların toplumumuzda da korunması için öncülük etmeyi hedefleyen proje, Avrupa Hasta Hakları Bildirgesinde yer alan hasta hakları konusunda farkındalık yaratarak toplumu bilinçlendirmek için bir dizi aktivite gerçekleştirmeyi planlanlıyor.l

Hastanın Sesi proje ortaklarının proje ile ilgili görüş ve düşüncileleri

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge konu ile ilgili şunları söyledi. "Hasta hakkı hepimizin hakkıdır! "Hastanın Sesi" Projesi, aslında hepimizin sesinin sağlık sisteminde etkin olması için bir fırsattır. Toplumumuzda hasta haklarının bilinmesi, talep edilmesi, sağlıkla ilgili yasal çerçevenin gerekleri ve sağlık idaresindeki uygulamaların gelişimi için paydaşlarla güçlü bir diyaloğa ve işbirliğine ihtiyaç olduğu Sağlık Çalıştayı raporlarındadır. Toplumumuzda bu yönde ihtiyaç duyulan değişimi yaratmak için tüm paydaşları işbirliğine davet ederiz."

Aktif Yurttaşlık Ağı Direktörü Mariano Votta ise "Sivil toplum kuruluşları ve hasta örgütleri ile işbirliği içinde Aktif Yurttaşlık Ağı (Active Citizenship Network) olarak bizler Avrupa standardları çerçevesinde hasta haklarının korunmasını güçlendirmek için çalışmalar yapmaktayız. Aynı zamanda, Aktif Yurttaşlık Ağı olarak güçlenmiş hastaların ve onların bağlı bulundukları örgütlerin değerli kaynaklar olduklarına inanmaktayız. Bu nedenle, Evrensel Hasta Hakları Derneği ile Kıbrıs türk toplumunda AB finanslı "Hastanın Sesi" Projesinde işbirliği yapmayı kabul ettik" şeklinde konuştu.

Konuya ilgi duyan herkesi açılışımıza katılması için davet ederiz

Başta tüm sağlık örgütleri, medya mensupları ve ilgili paydaşlar olmak üzere konuya ilgi duyan herkes gerçekleştirilecek olan açılış etkinliğine davet edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.