SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de "Sağlıkta Dijital Pazarlama" tartışıldı

UKÜ'de "Sağlıkta Dijital Pazarlama" tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "Sağlıkta Dijital Pazarlama" adlı konferans gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 10/12/17 16:35
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de "Sağlıkta Dijital Pazarlama" tartışıldı
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "Sağlıkta Dijital Pazarlama" adlı konferans gerçekleşti.

Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Semra Baysan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Baysan, teknolojinin dünyaya pazarlama anlamında kattığı değerler ve uygulamalarından bahsetti. Baysan bu değerleri açıklarken, sembolik tüketmelerden sosyal pazarlamaya geçişini, toplumun ihtiyaçlarını göz ardı etmeden yapılan bir pazarlama alanı haline dönüştüğünü kaydetti. Özellikle twitter, instagram ile facebook gibi sosyal ağların pazarlama açısından her yerde ön planda bulunduğunu belirten Baysan, sağlıkta dijital platformun amacına uygun bir şekilde kullanımının ne kadar gerekli bir hal aldığınıda açıkladı. Baysan, sosyal medyanın sağlık sektöründeki yeri ve geleceğini ele alarak,ilaç sektörünün dijital platformlarda 'yeni iş modeli' içindeki önemi ve rekabet gücünü arttırmadaki fonksiyonu hakkında da bilgi verdi.

Etkinlikte Öğr. Gör. Semra Baysan, dünyada farklı kampanyalar düzenlenerek gerek sağlıklı beslenme gerekse hastanelerdeki sağlık hizmetinden yararlanma açısından bireylerin nasıl dikkatlerinin çekilebileceğini de aktardı. Sosyal medya uygulamalarının pazarlanması, takip yöntemleri ve getirisinin ölçümü konularına da değinen Baysan, eczacılar, doktorlar, hemşireler ve kurumlar arasında sosyal medya kullanım örneklerini sundu. Baysan,sağlık sektöründe sosyal medya uygulamalarıyla birlikte pazarlamalarının yeni düzenlemeler gerektirdiğini de kaydederek, bu düzenlemeler ile bunlara uyum sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Hizmet sektöründe ise işletmeler arası rekabet ortamının oluşmasında pazarlamanın büyük bir önem taşıdığını dile getiren Semra Baysan, işletme veya hizmet sahiplerinin rakiplerini gözlemleyebilmesi gerektiğini açıkladı. Baysan işletme ve hizmet sahiplerinin nasıl pazarlama yaptıklarını takip edebilmesi durumunda, dijital pazarlamanın bu alanlarda işletme sahiplerine ışık tutabileceğini desöyledi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte,Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan tarafından Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Semra Baysan'a teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.