EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Beleşe deniz var mı?

Beleşe deniz var mı?

Ağustos sıcaklarının bastırmasıyla yaşanan "beleşe deniz polemiği" bu yaza da damgasını vurdu. Aktivistler beleşe denize girebilmek için çırpınırken, Anayasa'ya göre halka ait olan plajlaryine "parası olanlara hizmet vermeyi" sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 19/07/14 09:59
okuma süresi: 2 dak.
Beleşe deniz var mı?
A- A A+

Kıbrıs Postası - Onur Evrensel

Anayasamızda ve yasalarımızda halka bırakılan plajlar ve sahiller ağustos sıcaklarının kavurucu ateşinde cep yakmayı sürdürüyor.

Yıllardır bir avuç aktivistin canhıraş çırpınışlarına rağmen KKTC halkı kendisine ait olan plajlardan muazzam paralar vererek faydalanmak zorunda kalıyor.

9 Ocak 2014'te Kıbrıs Postası'nda yayınlanan habere göre uzun süren denize beleş girebilme davasının sonucunda Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı "Yavuz Çıkarma Plajı" ile ilgili kararında şöyle dedi:

"ÜCRETSİZ OLARAK GİRİLEBİLİR"

"Bu mahkeme, davacılar tarafından davalı nezdinde 'Escape Beach Club' veya 'Escape' veya 'Yavuz Çıkarma Plajı' olarak bilinen Girne Alsancak'ta kain sahil şeridine, davalının sunmuş olduğu özel hizmetlerden herhangi birinin faydalanılamaması koşuluyla ve münhasıran sahile ulaşmak ve denize girmek maksadıyla ücretsiz olarak girilmekte serbest olunduğu; bu yönde davacılardan davalı tarafından herhangi bir ücret talep edilmeyeceği hususunda emir ve hüküm verir."

PAHALI BİR ALIŞKANLIK

Tüm bu alınan mahkeme kararlarına ve insanların itirazlarına rağmen sahillerden yararlanmak çok da cebe uygun değil.

Ekonomik krizin fazlasıyla kendisini hissettirdiği ülkemizde, üstüne bir de Ağustos'un yaklaşan sıcakları bastırınca denizin tuzlu suyuyla serinlemek bir lüks haline dönüşüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.