EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

"Hayvanlar için duyarlılık bekliyoruz"

"Hayvanlar için duyarlılık bekliyoruz"

Lefkoşa Hayvan Barınağı'nda Altın Patiler Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik, köpeklere mutlu olma imkânı sağladı… Köpeklere ancak saatlik mutluluk verebildiklerini söyleyen hayvan severler, "Biz kaçtıktan sonra yine hapis hayatlarına geri dönecekler. İnsanlardan daha fazla duyarlılık bekliyoruz" mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 29/09/14 09:07
okuma süresi: 5 dak.
"Hayvanlar için duyarlılık bekliyoruz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU
Altın Patiler Kulübü'nün dün Lefkoşa Hayvan Barınağı'nda düzenlediği etkinlikte hayvan severler, barınakta bulunan köpeklerle ilgilendi.
Etkinliğe katılan hayvan severler, daha ilgili katılım için çağrıda bulunarak, "Bu hayvanların tek istediği ilgi ve sevgi, vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve hiç değilse yapılan etkinliklere katılmalarını istiyoruz" dedi.

"Duyarlı olmaya çağırıyor"

Altın Patiler Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Yücelgazi, öncelikle Altın Patiler Kulübü'nde özverili ve gönüllü olarak çalışan kişilere teşekkür ederek, "Kulüpte çalışanlar gibi özverili insanlara her zaman ihtiyaçları olduğunu ve ülkemizdeki bütün vatandaşlardan özveri ile çalışan bu insanlara destek olmasını temenni ederim. Bizimle yaşayan varlıkların sorumluluğu bize aittir. Allah biz insanlara konuşma ve özgürlük verdi ve fakat bunun yanında bizler muhtaç olanların yiyecekleri, bakımları ve onlara sevgi vermekte bizlerin sorumluluğudur. Biz Altın Patiler olarak bütün vatandaşlarımızı hayvanlar konusunda duyarlı olmaya çağırıyor ve onları gelip barınakta görmelerini istiyoruz" dedi.

"Veteriner Dairesi'nden yardım talep ediyoruz"

Yücelgazi, sözlerine şu şekilde devam etti: "Düzenlediğimiz bir etkinlikte daha insanları, köpeklerle buluşturuyor ve barınaktaki hayvanları mutlu olmasını sağlıyoruz. Buraya gelen insanlar hayvanların bakımlarını yapmanın yanında, onlar için gıdalar getiriyor ve onları gezdirerek bire bir vakit geçirme imkânı buluyor. Bunun yanında yine dostlarımız için kermes düzenleyerek onlara bir parça katkı sağlamaya çalışıyoruz. Katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'ya da sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz. Önemli bir konuyu da sizin aracılığınızla yetkili olan kişilere duyurmak istiyorum; Veteriner dairesinden yardım talep ediyoruz, bu hayvanların sağlıkları, ameliyatları ve kısırlaştırma işlemleri için bizlere destek çıksınlar."

Hayvan severler ne dedi?

Elif Töre: "Katılım daha fazla olmalıydı"

"Yapılan bu etkinliğin çok önemli ve gerekli olduğunu belirtmek isterim. Bende bu buraya hayvanları görmek ve onlara destek olabilmek adına geldim. Bunun yanında katılımın daha fazla olması iyi olurdu, bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde umarım halkımız daha duyarlı davranarak buradaki hayvanlara destek olur."

Gaye Bilir: "Hayvanlar insanlardan daha önemli"

"Veteriner dairesinde okuyorum ve hayvanlar benim için insanlardan daha önemli.İki saatte olsa barınakta bulunan hayvanları mutlu olduğunu görmek ve onların mutlu olmasında benimde payımın olması benim için çok önemli. Vatandaşlarımızı hayvanlar konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyor ve hayvanlar için yapılan etkinliklere katılmalarını istiyorum"

Mehtap Kılıç: "Daha fazla duyarlılık bekliyorum"

"Ben kızım hayvanları çok sevdiği için onunla birlikte geldim. Altın Patiler Kulübü güzel ve iyi düşünülmüş bir etkinlik düzenlemiş ama katılım daha fazla olsa daha güzel olacaktı. İnsanlardan hayvanlara karşı daha fazla duyarlılık bekliyorum, hayvanları besleyeceğim diye alıp sonrada barınağa bırakmak doğru bir davranış değildir."

Yelim Özenci: "Böyle etkinliklerin daha çok olmalı"

"Hayvanları çok seviyorum ve oğluma da aynı sevgiyi aşılamış olmaktan dolayı çok mutluyum. Böyle etkinliklerin daha çok olması ve insanları bu konuda daha özverili daha duyarlı olması gerekiyor. Buraya geldiğim zaman onları geçicide olsa mutlu edebildiğimiz için çok mutlu oldum. Bu hayvanların sahipsiz olması beni üzse de, bir yandan dışarıda tehlikeler altında olmaması beni mutlu ediyor."

Kurtuluş Altaylı: "Hapis hayatlarına geri dönecekler"

"Bu barınağa 3'üncü gelişim, böyle etkinliklerin olması bizleri mutlu ediyor. Ama bu durum hem iyi, hem kötü çünkü bu etkinlik 3 ayda bir olmasına rağmen insanlar yeterli ilgi göstermiyor, etkinliğin daha sık olsa katılımın daha düşük olacağı konusunda endişeliyim. Biz bu hayvanlara saatlik mutluluk verebiliyoruz, biz kaçtıktan sonra yine hapis hayatlarına geri dönecekler."

Mert Altaylı: "Köpekleri barınaklardan alın"

"Buraya kuzenimler birlikte geldik ve yapılan etkinliğin gerçekten önemli bir şey olduğuna inanıyorum. Maalesef ki insanlar yüzünden hayvanları barınaklara hapsediyoruz, artık halkımızın hayvanlar konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Onlarla ilgili düzenlenen etkinliklere talebinde daha fazla olması gerektiği inancındayım. İnsanlar köpekleri petshoplardan alacaklarına barınaklardan alsınlar."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.