EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

'Azgın teke sendromu'na dikkat

'Azgın teke sendromu'na dikkat

Uzmanlar, orta yaşın üzerindeki erkeklerin magazin programlarından etkilenip abartılı beklentilere kapılabileceğine dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 24/10/14 17:03
okuma süresi: 2 dak.
'Azgın teke sendromu'na dikkat
A- A A+

Psikologlar, günümüzde sayıları giderek artan magazin programlarında izlenen aldatma, yasak aşk, cinsellik, zengin ve ünlü orta yaşlı erkeklerin eşlerini bırakıp daha genç olanlara yönelmeleri kafa karışıklığına, yüksek beklentilere kapılmaya neden olabileceğini vurguluyor.

Ayrıca artan yaşla birlikte cinselliğin kaybına ilişkin geliştirilen yanlış davranışlar azgın teke sendromuna yol açabileceği belirtiliyor.

Dünyada tanınmış pek çok ismin kendinden 20 yaş küçük kadınlarla evlenmeleri de bu duruma örnek oluşturabiliyor.

Uzmanlar, erkek menopozu da denilen 'andrapoz', erkeklerin faal yaşamlarının yavaşladığı, emeklilik dönemlerinde yaşadıkları değişimlerin sorun yaratabileceğine dikkat çekiyorlar.

Ortalama 50 yaşından sonra belirginleşen zihinsel fonksiyonlarda düşüş, huysuzluk, kıskançlık ve çapkınlık gibi alışılmamış davranış şekillerinin dikkat çektiği dönem 'orta yaş krizi' olarak adlandırılıyor.

Bu dönemde çapkınlık yapan ve keyfine düşkün olan erkeklere halk arasında azgın teke, bu durumun yaşanmasına da 'Azgın Teke Sendromu' deniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.