EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Çocuklara yarıyıl tatilinde sanat verin!

Çocuklara yarıyıl tatilinde sanat verin!

Sabırsızlıkla beklenen yarıyıl tatilinde çocukların eğlenceli ve yaratıcı etkinliklere katılması mümkün… Bu çerçevede, Lefkoşa'da La Fontaine Tiyatro Atölyesi ve Girne'de Artterapi, tatil döneminde çocukların yaratıcı yönlerinin gelişmesine yardımcı olmak için kolları sıvayanlardan…

Yayın Tarihi: 28/01/15 08:40
okuma süresi: 2 dak.
Çocuklara yarıyıl tatilinde sanat verin!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

İlk ve Ortaöğretim'de önümüzdeki hafta başlayacak olan yarıyıl tatili, çocukların ders yükünden biraz da olsa uzaklaşarak, çeşitli kültür ve sanat atölyelerinin düzenlediği çalışmalara katılıp hem eğlenceli zaman geçirmeleri hem de yaratıcı yönlerini geliştirmeleri için biçilmiş kaftan.

Tiyatronun tüm dalları La Fonteine'de

Bu atölyelerden biri ise Lefkoşa'da faaliyet gösteren La Fontaine Tiyatro Atölyesi…

3 yaş ve üzeri herkese profesyonel kişilerce tiyatronun tüm dallarının öğretildiği atölyede, çocukların yarıyıl tatilinde özgüvenlerinin ve yaratıcılıklarının artması için son derece güzel olanaklar sağlanıyor.

Hem eğleniyor hem de yaratıcı yönleri gelişiyor

La Fontaine Tiyatro Atölyesi Sahibi ve Tiyatro Sanatçısı Hanife Tayyareci, aileleri çocuklarını kültür ve sanata yönlendirmeye çağırırken, Atölyesi'nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Atölye'de Oyunculuk Eğitimi, Yaratıcı Drama, Tiyatro Sporu, Diksiyon Derslerinin yanı sıra çeşitli çocuk oyunları oynandığı ve kuklalar yapıldığını anlatan Tayyareci, çocukların hem eğlendiğini hem de sosyalleştiğini hem de yaratıcılıklarının arttığını anlattı.

Artterapi'de oyun hazırlanacak, sahne dekoru ve kostüm üretilecek

Öte yandan, Girne'de faaliyet gösteren Artterapi'nin de Şubat tatiline özel Tiyatro, sahne dekoru ve kostüm atölyesi başlatıyor.

7 – 11 yaş arası çocuklara özel olarak 2 Şubat – 13 Şubat arası gerçekleşecek Atölye çalışmalarında çocuklar, Tiyatro Sanatçısı Hatice Tezcan ile birlikte oyun hazırlayacak, Ressam Bahar Çıralı ile birlikte de sahne dekoru ve kostüm üretecekler. Çocuklar, hazırlıkların ardından oyunu ailelerine sergileyecekler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.