EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Yaşam Evi'nin temeli yakın

Yaşam Evi’nin temeli yakın

Kaner Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Yaşam Evi Platformu Koordinatörü Güliz Kaner, Engelsiz Yaşam Evi projesinin çok yakın bir zamanda ihaleye çıkma aşamasına geleceğini, Temmuz ayı gibi temelinin atılacağını umduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 30/01/15 09:07
okuma süresi: 5 dak.
Yaşam Evi’nin temeli yakın
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Kaner, "Yaşam Evi ile tüm engelli bireyler hayat boyu güven içinde yaşayacaklar, toplum içinde üretken birey olarak yer alacaklar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti'nin duyarlılığı sayesinde yol katettik" dedi.

Kaner Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Engelsiz Yaşam Evi Platformu Koordinatörü Güliz Kaner, Yaşam Evi'nin Minareli Köy sınırları içinde 18 dönümlük alana inşaa edileceğini belirterek, bugün ülkede engelli bireylerin kalabilecekleri bir yerin olmadığına dikkat çekti. Kaner, engelli bireylerin bugün ailesini kaybetmesi durumunda, bakacak kimsesi olmaması durumunda Sinir Ruh veya Yaşlılar Evi'nde kaldıklarını anlatarak, bunun insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Birçok derneğin yıllarca bu konuda baskı yapmasına rağmen devlet tarafından ciddiye alınmadığını ifade eden Kaner, devletin özel eğitim merkezi olduğunu ve saat 4'e kadar hizmet verdiğini belirtti.

Kaner: "Bakan Gürpınar ve Elçilik sayesinde yol katettik"

Güliz Kaner, yapılacak olan Yaşam Evi ile tüm engelli bireylerin hayat boyu güven içinde yaşayacaklarını ve toplum içinde üretken birey olarak yer alacaklarını söyledi. Kaner, projenin Spastikleri Koruma Cemiyeti üyesi olan Mimar Tunç Adanır tarafından statik, mekanik ve elektrik yönünden hibe şeklinde hazırlandığını belirtti. Kaner, projenin sivil toplum örgütlerinin tek başına altından kalkacağı bir proje olmadığını ifade ederek, hayata geçirmek için yıllarca uğraştıklarını anlattı. Kaner, projenin Engelli Aileler Dayanışma Derneği, K.T. Lionslar Kulübü, Rotary St. Hilarion Kulübü, Girne Rotaryan Kulübü, Girne Inner Wheel Kulübü, Sarayönü Inner Wheel Kulübü, Spastikleri Koruma Cemiyeti ve Zihinsel Engelliler Derneği tarafından birlikte oluşturulan Yaşam Evi Platformu tarafından başlatıldığını belirtti. Kaner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti'nin duyarlılığı sayesinde, Yaşam Evi projesinin ilk defa ciddiye alındığını ve hayata geçmesi için yol katedildiğini belirtti. Binanın inşaatının maddi yönünün devlet ve elçilik yardım heyeti ile bölüşülerek sağlanacağını dile getiren Kaner, sivil toplum örgütlerinin de tüm iç donanımı ve mefruşatı sağlayacağını belirtti.

"Sıkı takipteyiz"

Yaşam Evi Platformu Koordinatörü Güliz Kaner, Yaşam Evi'nin geçen yıl temeli atılacağının planlandığını, ancak ihale komisyonuna gidilmesi için planlama ve Yaşam Evi Platformu mimarının yaptığı keşif arasında ciddi bir fiyat farkı çıktığını söyledi. TC Büyük Elçiliği'nin de keşif yaptığını ifade eden Kaner, planlamanın yaptığı keşifte rakamın çok fazla çıktığını anlatarak, tekrar bir değerlendirme yapılacağını belirtti. Kaner, ortak bir karara bağlanması için sıkı takipte olduklarını söyleyerek, rakamda karar verildiğinde, komisyonun ihaleye çıkacağını, tekliflerin değerlendirileceğini vurguladı. Kaner, "Benim düşünceme göre, Yaşam Evi'nin temeli Temmuz gibi atılır. Ama bu kesin değildir. Kesin tarihi Çalışma Bakanlığı belirleyecek. Sivil toplum örgütleri, temeli atıldıktan sonra tam anlamıyla devreye girecek" dedi.

"Kendi geçimlerini sağlayacaklar"

Kaner şunları kaydetti: "Yaşam Evi, 160 kişilik atölye ve eğitim alanı, 140 kişilik 18 yaş üzeri yatakhane binası, 30 kişilik 18 yaş altı yatakhane binası, idari ve eğitim, çamaşırhane binası, kapalı yüzme havuzu ve spor salonu binası olarak inşaa edilecek. Ayrıca, çocuk oyun parkı, açık hava kermes alanı, tarım alanı, hayvanat bahçesi ve açık hava spor alanları da mevcut olacak. Organik tarım alanında engelli bireyler, kendi ürettiklerinin kermes alanında satışını yapacak. Çamaşırhane işletme olarak kurulacak ve yemekhanede de yine engelli bireyler çalışarak kendi geçimlerini sağlayacaklar. Açık spor alanı çevredeki halk tarafından da kullanılır hale gelecek. Cafesini de yine engelli bireyler işletecek...."

Güliz Kaner, proje bitene kadar çalışmalarının süreceğini belirterek, LTB ile sadece atölye kısımlarını hayata geçireceklerini söyledi. Kaner, uygun bir bina bulunması durumunda çalışmaların başlayacağını, Yaşam Evi bitene kadar atölyeleri hayata geçirip bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.