EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

'Kamuda' hedef seçim öncesi ama!

'Kamuda' hedef seçim öncesi ama!

Başbakanın geçtiğimiz yıl, yılbaşından önce tamamlanarak Meclis bütçe görüşmelerinden hemen sonra Genel Kurula sevk edileceğini söylediği 150 maddelik Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nda 132 madde komitede tamamlandı ancak yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine yetişip yetişmeyeceği belirsiz…

Yayın Tarihi: 16/03/15 10:00
okuma süresi: 3 dak.
'Kamuda' hedef seçim öncesi ama!
A- A A+

'Titiz bir şekilde çalışıyoruz. Bu yasa kamunun Anayasası gibidir' diyen ilgili Meclis Komite Başkanı Menteş Gündüz, çalışmaların ince eleyip sık dokunarak sürdüğünü, geriye 18 maddenin kaldığını, hedefin Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce komite çalışmalarının tamamlanarak Genel Kurula sevk edilmesi olduğunu ancak 'şartların ne getireceğini bilmediğini' söyledi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Komite Başkanı Menteş Gündüz, hakkında ifade edilen "seçim süreci nedeniyle engelliyor" iddialarının sorulması üzerine ise, bunu asla kabul etmediğini ifade ederek "Büyük bir emek verdik ve bu yasa geçecek. Söz gelimi hükümet değişse de bozulsa da bu iş bitecek" şeklinde konuştu.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Kamu hizmetlerinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı amaçlayan ve ülkemizde pek çok kronik sorunun esasını teşkil eden problemleri tadil etmek maksadıyla komitede görüşülen Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın toplamda 150 maddelik çalışmaları sürüyor.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun geçtiğimiz yıl, yıl başından önce tamamlanarak Bütçe görüşmeleri sonrası Meclis Genel Kuruluna sevk edilmesinin planlandığını söylediği yasa değişikliğinde, geçici memur düzenlemelerinden üçlü kararname atamalarına gelecek daraltmaya kadar pek çok kritik unsur bulunuyor.

Kıbrıs Postası'na konuşan Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Menteş Gündüz, 132 maddenin komitedeki çalışmalarının tamamlanmış olduğunu, 18 maddenin kaldığını, çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

"Büyük bir emek verdik… Şartlar ne getirir bilmiyorum"

'Titiz bir şekilde çalışıyoruz. Bu yasa kamunun Anayasası gibidir' diyen Komite Başkanı Menteş Gündüz, komite çalışmalarının ince eleyip sık dokunarak sürdüğünü, 132 maddenin tamamlandığını geriye ise 18 maddenin kaldığını, hedefin seçimden önce komite çalışmalarının tamamlanarak Genel Kurula sevk edilmesi olduğunu ancak 'şartların ne getireceğini bilmediğini' söyledi.

Gündüz, hakkında ifade edilen "seçim nedeniyle Komite Başkanı olarak çalışmaları engelliyor\yavaşlatıyor" iddialarının sorulması üzerine ise, bunu asla kabul etmediğini ifade ederek "Büyük bir emek verdik ve bu yasa geçecek. Söz gelimi hükümet değişse de bozulsa da bu iş bitecek. En önemlisi yürürlüğe girişidir. Öte yandan yasa bir sihirli formül de değildir. Zamanla oturacak… " şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.