EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıslılar, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki fikirlerini dile getirecekler

Kıbrıslılar, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki fikirlerini dile getirecekler

21 Mayıs 2015 Lefkoşa: AB Bilgi Merkezi, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği ve Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Bilgilendirme Ofisi işbirliği ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Medya etkinliğini 26 Mayıs Salı günü AB Bilgi Merkezi'nde 15:00 – 17:00 saatleri arasında organize ediyor.

Yayın Tarihi: 23/05/15 10:44
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıslılar, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki fikirlerini dile getirecekler
A- A A+

Etkinlikte, Kıbrıslıların toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çeşitli fikirlerinin dile getirildiği, Kıbrıs sokaklarında filme alınan 5 kısa filmin gösterimi yapılacak. Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Georgios Markopouliotis ve Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Bilgilendirme Ofisi Başkanvekili Alexandra Attalides etkinlikte konuşma yapacaklar.

Avrupa Günü kutlamalarının bir parçası olarak bu etkinlik sadece toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda değil aynı zamanda Kıbrıs'taki toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirme ihtiyacı konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Ayrıca bu etkinlik toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgilenen profesyoneller ve toplum üyelerine ağ kurma firsatı olacaktır. Etkinlikte gösterimi yapılacak kısa filmlerin amaçları Kıbrıslılar'a fikirlerini kesinti olmadan dile getirmeleri için fırsat yaratmaktır. Buna ilaveten bu filmler insanların toplumsal cinsiyet, kadın ve politika, kadınıları güçlendirme, AB ve kadın, kadına karşı şiddet konularındaki içten düşüncelerini yakalamayı amaçlamaktadır. Filmlerde kaydedilen bu görüşler sosyal medya aracılığı ile geniş bir kitleye ulaşmıştır ve Kıbrıslılar arasında diyalog ve etkileşimi desteklemektedir

Eurobarometer 2015 sonuçlarına göre, ankete katılan Kıbrıslılar'ın yarısından biraz fazlası Kıbrıs'ta kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğin çok yaygın veya oldukça yaygın olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, yarısından biraz azı ise Kıbrıs'taki iki cinsiyet arasındaki eşitsizliğin oldukça nadir veya çok nadir olduğunu düşünüyor.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Medya etkinliğine katılmak isteyen kişiler daha fazla bilgiyi AB Bilgi Merkezi'nin Facebook sayfasından facebook.com/ABBilgi veya AB Bilgi Merkezi'ni 228 2577 numaralı telefondan arayarak veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinde ziyaret ederek ulaşabilirler.

Daha Fazla Bilgi için: Selen Mesutoglu Altan, selen.altan@abbilgi.eu or 0533 840 8583

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.