EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi

GAÜ, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Türkiye İşçi Sendikası (Türk-İş) çatısı altında bulunan, Türkiye Maden İşçileri Sendikası arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından, Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul ve bereberindeki heyet, Girne Amerikan Üniversitesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Yayın Tarihi: 30/05/16 16:58
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi
A- A A+
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, anlaşma ile ilgili Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi'ye girişimlerinden dolayı teşekkür edildi. Akçul, işbirliği adına Vehbi'ye teşekkür plaketini takdim ederken, eğitim anlamında yaraları saran GAÜ'ye sonsuz teşekkürlerini iletti.Görüşmeye Başkan Vekili Doç.Dr.Asım Vehbi beraberinde Rektör Prof.Dr.Kutsal Öztürk , Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Hossein Sadri , Genel Sekreter Doç.Dr. Sualp Davut katılım gösterdi.

Vehbi ise açıklamalarından dolayı Akçul'a teşekkür ederken, GAÜ'nün genel vizyonunu, sosyal sorumluluk alanlarındaki görev ve misyonlarını ve aynı zamanda GAÜ'nün geçmiş 30 yılını günümüze nası taşıdığını aktaran bir sunum gerçekleştirdi. Vehbi konuşmasının devamında, Anavatan Türkiye ile gerçekleşen anlaşmaların kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, Üniversitenin %75 öğrencisinin Türkiye'den geldiğinin altını çizdi. Bunula birlikte, sahip olmuş olduğu akreditasyonlar, 105 farklı ülkeden gelen öğrenci ve 7 kampüse yayılan uluslararası vizyonu ile öğrencilerin sadece Türkiye ile değil, dünya ile yarıştığını ifade etti.Bu sebeple gerçekleştirilen anlaşmanın kendileri adına çok önemli olduğuna vurgu yapan Vehbi,eğitim alanında birçok ilkleri gerçekleştiren GAÜ'nün aileler ve öğrencilerine uzattıkları bu yardım elinin GAÜ olarak da çok önemli olduğunu kaydetti.Bunun sosyal sorumluluk örneğinden çok duyarlı olan herkesin benzer davranışta bulunması gerektiğini dile getiren Vehbi , GAÜ olarak örnek ve öncü olmaktan da duydukları memnuniyeti ifade etti.

Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi'nin ardından konuşmaya devam eden GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ise, nezaket ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GAÜ akademik ve idari kadrosuyla yeni döneme hazırlandıklarını ifade etti. Öztürk, yeni dönem ile beraber üniversiteye dahil olacak olan öğrencilerin, kampüs ortamından önce bir aile ortamına geldiklerini belilrterek, bu ayrıcalıkları yaşamak isteyen herkesi üniversiteye davet etti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise, çok derin yaraları sarmaya çalışmak için seferber olduklarını dile getirerek, bu yaranın eğitim anlamında en önemlisi, öğrencilerin geleceklerine ışık tutmak anlamında GAÜ'nün gerçekleştirdiği yardım elinin çok önemli olduğuna değindi. Üniversiteyi yakından tanımış olmanın, sınırlarının uluslararası vizyona dayanmış olmasından dolayı da, öğreciler adına çok mutlu olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.