EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

"Uyuşturucuyla Mücadele Haftası" etkinlikleri başladı

"Uyuşturucuyla Mücadele Haftası" etkinlikleri başladı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" çerçevesinde bir çok paydaşla birlikte "Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele-Birlikte Başaracağız" sloganı ile düzenlediği "Uyuşturucu ile Mücadele Haftası" etkinlkikleri dün başladı.

Yayın Tarihi: 20/06/16 14:43
okuma süresi: 6 dak.
"Uyuşturucuyla Mücadele Haftası" etkinlikleri başladı
A- A A+
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" çerçevesinde bir çok paydaşla birlikte "Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele-Birlikte Başaracağız" sloganı ile düzenlediği "Uyuşturucu ile Mücadele Haftası" etkinlkikleri dün başladı.

Etkinliklere, Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ve Bisiklet Federasyonu'nun da desteği ile Derboyu-Selimiye Meydanı güzergahında "Uyuşturucuya Karşı Pedal Çeviriyoruz" sloganı ile gerçekleştirilen bisiklet turu ile başlandı.

Etkinliğin startını Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir verdi.

Güzerhagın tamamlanmasının ardından etkinliklere Selimiye Meydanı'nda devam edildi.

"SOKAKTAKİ ÇAMURA BULAŞMA"

Burada Leman Cankat Gancelli Sevgi Atölyesi ile işbirliğinde "Sokaktaki Çamura Bulaşma" slohanı ile seramik çalışması gerçekleştirildi.

Seramik çalışmasına Surlariçi'nde yaşayan çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Burada üretilen eserler Çatalköy'deki 'Sevgi Mağarası'na yerleştirilecek.

HAZİNE AVI

Etkinliklere Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği, Gençlik Dairesi ve British Kolan Hastanesi ile işbirliğinde "İçindeki Hazineyi Keşfet" sloganı ile Ödüllü Hazine Avı (Orientering) yarışması ile devam edildi.

Surlariçi'nde düzenlenen ve 5'er kişlilik 6 takımın yarıştığı ve büyük bir heyecan içerisinde yapılan yarışmada, Derya Dağdelen, Mukaddes Kahraman, Esra Bilgiç, Kesver Beşli ve Sıla Uçar'dan oluşan takım birinci geldi.

Birinci gelen takımın 5 üyesine Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu tarafından tablet hediye edildi.

Selimiye Meydanı'ndaki etkinlik "Müzik ile Stres At" sloganı düzenlenen konserle son buldu.

Konserde Lefkoşa Türk Belediyesi Latin Orkestrası ile Zeki Karahanoğlu sahne aldı.

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE NARKOTİK ŞUBE ELEMANLARINA PLAKET VE TAKDİR BELGESİ TAKDİMİ

"Uyuşturucu ile Mücadele Haftası" etkinliklerine yarın Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'ne plaket ve Müdürlükte görev yapan tüm personele "Uyuşturucuyla mücadelede gösterdikleri özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı" "Takdir Belgesi" takdimi ile devam edilecek.

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün katılımı ile yapılacak etkinlik Başbakanlkık Şeref Salonu'nda saat 12.30'da gerçekleştirilecek.

"FIRÇALARLA YAŞAMA DÖNÜŞ"

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün eşi Sayın Dilek Özgürgün himayelerinde, Nilgün Güney ve Atölye Gurubu Ateş Kozal; Aydan Lisaniler; Eda Gökçe; Pervin Öznergiz; Saadet Alpar; Zeynep Uzun ve iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerin "Fırçalarla Yaşama Dönüş" sloganı altında hazırladıkları ortak Resim Sergisi'nin açılışı da yarın gerçekleştşriliyor.

Serginin açılışı İsmet Vehit Güney Sergi Salonu'nda saat 18.30'da yapılacak.

ETKİNLİK PROGRAMI

"Uyuşturu ile Mücadele Haftası" nın diğer etkinlik programı şöyle:

YUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE EL ELE

Gazimağusa Belediyesi ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde "Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele" sloganı ile yürüyüş ve Sokak Basketbol Turnuvası.

22 Haziran Çarşamba

Yürüyüş Güzergahı:Gazimağusa Özgürlük Anıtı-Gelişim Akademisi

Saat:18.00-21.00

"YAŞAM DENİZİN MAVİLİKLERİ İLE GÜZEL"

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ile işbirliği halinde iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerin de katılımı ile "Yaşam Denizin Mavilikleri ile Güzel" sloganı ile su altı dalış etkinliği ve deniz altında "Uyuşturucuya Hayır" pankartının açılması .

Yer:Camelot Beach Plaj

23 Haziran Perşembe

Saat:10.00

"UYUŞTURUCUYA DEĞİL ÖZGÜRLÜĞE UÇUYORUZ"

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ve Tatlısu Belediyesi ile işbirliği halinde iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerin de katılımı ile "Uyuşturucuya Değil Özgürlüğe Uçuyoruz"pankartların da açılacağı Yamaç Paraşütü Etkinliği.

24 Haziran Cuma Tatlısu-Girne

SAAT 11:00

"UYUŞTURUCUYA KARŞI PEDAL ÇEVİRİYORUZ"

Girne Belediyesi ve Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ile işbirliğinde "Uyuşturucuya Karşı Pedal Çeviriyoruz" sloganı ile Bisiklet Turu.

Tur güzergahı: Girne Belediyesi önü-Kordonboyu-Girne Marina..

25 Haziran Cumartesi-

Saat:19.00-19.30

"İÇİNDEKİ HAZİNEYİ KEŞFET"

Girne Belediyesi ve Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ile işbirliğinde Girne Kalesi bölgesinde "İçindeki Hazineyi Keşfet" Sloganı ile Ödüllü Hazine Avı (Orientering) etkinliği

25 Haziran Cumartesi

Saat: 19:30-21:00

Başlangıç noktası Girne Belediyesi önü

YAŞAM SPORLA GÜZEL

Girne Belediyesi ve Basketbol Federasyonu ile işbirliğinde "Yaşam Sporla Güzel" sloganı ile Kordonboyu'nda Sokak Basketbol Turnuvası;

Girne Belediyesi ve KKTC Judo Hapkido ve Kickboks Federasyonu ile işbirliğinde Yıldız ve Genç gurupların gösterisi;

Yer: Girne Kordonboyu

26 Haziran Pazar

Saat: 19.00

Girne Belediyesi ile işbirliğinde "Müzik ile Stres At" sloganı ile Sultan Durusular konseri.

Turnuvada başarı sağlayanlara ödül.

26 Haziran Pazar

Saat:18.00-22.00

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.