GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne'de, kasaplara sıkı denetim yapıldı...

Girne'de, kasaplara sıkı denetim yapıldı...

Girne kentinde faaliyet gösteren kasap dükkanlarının denetim ve kontrolleri geçtiğimiz günlerde; Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ile Veteriner Dairesi ekiplerinin işbirliğiyle gerçekleştiridi.

Yayın Tarihi: 28/03/14 10:15
okuma süresi: 2 dak.
Girne'de, kasaplara sıkı denetim yapıldı...
A- A A+

Et ve et ürünlerinin üretim ve satışının yapıldığı marketler dahil ilgili tüm işyerlerini; insan sağlığı ve gıda güvenliği konularında denetleyerek uyardı. Kasaplarda satılan etlerin mühürleriyle birlikte, Veteriner kontrollerinin de yapıldığı denetimlerde etlerin kıyma halinde bulundurulmaması gerektiği hatırlatılarak işyerlerinin hijyen standartları da tetkik edildi. Geleneksel yöntemlerle üretilen sucuklardan da numuneler alınarak bakteriyolojik taramaları gerçekleştiren Girne Belediyesi Sağlık ekipleri, kasap işletmelerinin genel olarak çalışma alanları, soğutucu buzlukları, depolar ve genel alanların hijyen standardı yanında çalışan personelin sağlık karneleri ve kişisel hijyenleri açısından da tetkiklerini tamamladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın; 'Girne kentini altyapısıyla, yollarıyla, kaldırımlarıyla birlikte; yiyecek içecek üretilen ve satışı yapılan mutfaklarının da Avrupa Standartlarına taşınmasını hedeflediklerini' belirtti. İnsan sağlığının herşeyden önce geldiğini ve bunun bilinciyle Sağlık Bölümü faaliyetlerine çok daha fazla önem verdiklerini dile getiren Aygın; gıda ile ilgili faaliyet gösteren tüm işyerlerinin; Kenti daha yüksek standartlara taşımak anlamında kontrol ve denetimlerinin yoğun olarak süreceğini vurguladı.

Başkan Sümer Aygın; et ve et ürünleri satışıyla faaliyet gösteren tüm işyeri sahibi ve işletmecilerine, Girne Belediyesi Sağlık bölümü tarafından belirlenen kurallara uymalarının yasa gereği olduğunu hatırlatarak, tüm işyerlerinden konuya duyarlı olmalarını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.