GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Dünyanın en iyi eğitim uçaklarından Cessna 172S Girne Üniversitesi'nde!

Dünyanın en iyi eğitim uçaklarından Cessna 172S Girne Üniversitesi’nde!

Girne Üniversitesi, yeni eğitim uçağı Cessna 172S'i pilot adayı öğrencilerine ve basın mensuplarına tanıttı.

Yayın Tarihi: 14/11/14 12:39
okuma süresi: 2 dak.
Dünyanın en iyi eğitim uçaklarından Cessna 172S Girne Üniversitesi’nde!
A- A A+
Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yavrukuş Havacılık Başkanı Serdar Turganer tarafındandünyanın en iyi eğitim uçaklarından Cessna 172S'i pilot adayı öğrencilerine ve basın mensuplarına tanıttı.

Yavrukuş Havacılık Başkanı Serdar Turganer tanıtımda; "Bugün burada toplanmış olma sebebimiz, Girne Üniversitesi'nin yeni almış olduğu, son versiyon eğitim uçağı Cessna 172S'i, bu uçakta eğitim görecek pilot adayı öğrencilerimize tanıtmaktır." dedi.

Serdar Turganer, Girne Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ve Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Fakültesi örencilerinin bundan böyle Yavrukuş Havacılık Uçuş Okulu'nda öğrenim göreceğini belirterek, "burada toplanmamızın bir nedeni de öğrencilerimizin bu havayı koklamalarını sağlamak." dedi.

Pilot adayları heyecanlı!

Cessna 172S ile mevcut eğitim filosunun sayısının artarak daha da güçlendiğini ve uçak sayısının artacağını belirten Serdar Turganer, öğrencilerin istekli ve meraklı göründüğünü söyledi.

Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nden Hasan Evgen, uçuş eğitimlerini gerçekleştirecekleri uçakları gördükleri için heyecan duyduklarını, okulun öğrencilere böyle büyük bir imkan tanımasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü 1. sınıf öğrencisi Sevgi Çetin ise; "İzmir'den geliyorum. Çocukluk hayalim olan Havacılık Bölümü'nde olduğumdan dolayı çok heyecanlıyım. Seneye uçuş eğitimi alacağımız uçak ile tanıştık. Çocukluk hayalimi belki de ilk bu uçakla gerçekleştireceğim." diyerek heyecanlı ve gururlu olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.