GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi Uçakları KKTC'nin 31. kuruluş kutlamalarına damgasını vurdu

Girne Üniversitesi Uçakları KKTC'nin 31. kuruluş kutlamalarına damgasını vurdu

KKTC tarihinde bir ilk olarak, KKTC'nin havacılık ve denizcilik üzerine kurulmuş ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi'nin eğitim uçağı da KKTC'nin kuruluş törenlerine katılarak protokolü ve halkımızı selamladı, KKTC'nin artık göklerde de bir eğitim merkezi olacağını dünyaya duyurdu..

Yayın Tarihi: 16/11/14 11:04
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi Uçakları KKTC'nin 31. kuruluş kutlamalarına damgasını vurdu
A- A A+
Girne Üniversitesi eğitim uçağı protokolü ve halkımızı selamladı...

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, KKTC tarihinde bir ilk olarak KKTC'nin 31. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Girne Üniversitesi'nin Cessna 172S tipi eğitim uçağı, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki törende KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, KKTC siyasi parti temsilcileri ve başkanları, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve askeri yetkililerden oluşan protokolü ve tören alanındaki halkımızı selamladı.

KKTC tarihinde bir ilk, halkın ilgisi büyük oldu...

KKTC tarihinde ilk kez bir üniversitenin Havacılık Bilimleri Fakültesi'nin eğitim uçaklarından birinin de dahil olduğu törende, Girne Üniversitesi logosuyla uçan Cesna tipi eğitim uçağı dünyanın en iyi havacılık eğitim uçaklarından biri olarak kabul ediliyor. KKTC'nin 31. kuruluş yıldönümü kutlamalarında tören alanında alçaktan uçarak protokolü ve halkımıız selamlayan Cesna TC-MMZ eğitim uçağı protokolden ve halktan büyük ilgi gördü, coşkuyla alkışlandı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu; KKTC bundan böyle bir uluslararası havacılık ve denizcilik eğitim merkezi haline gelecek...

KKTC'nin 31. Kuruluş Yıldönümü ile ilgili bir açıklama yapan Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Prof. Salihoğlu, Kıbrıs Türkünün genç cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana özellikle yüksek öğretim alanında yaptığı atılımlar sayesinde dünyada yüzden fazla ülkenin çocuklarına, gençlerine kucak açtığına dikkat çekti ve bundan böyle, KKTC'nin Girne Üniversitesi sayesinde uluslararası bir denizcilik ve havacılık eğitim merkezi haline geleceğini de vurguladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.